Επιλογές

Δημοσκόπηση: Η ψαλίδα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ κλείνει ταχύτατα

Δημοσκόπηση: Η ψαλίδα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ κλείνει ταχύτατα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

,Προσοχή συνιστούμε στους δημοσκόπους για να μην… κοπούν. Η δημοσκόπηση της Marc δείχνει πως η ψαλίδα κλείνει τόσο γρήγορα, που δεν αποκλείεται να τους κόψει κανέναν δάχτυλο αν δεν προσέξουν.

Οσο πλησιάζουν οι εκλογές τόσο η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ περιορίζεται. Τα ευρήματα της εταιρείας Marc είναι πολύ αποκαλυπτικά.

Σε ένα μήνα η ψαλίδα ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε από το 10,8% στο 7,6%, δηλαδή κατά 3,2% ή αν το δούμε αναλογικά κατά 30% περίπου. Μόνο σε ένα μήνα.

Πιο συγκεκριμένα σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας που δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο το ποσοστό της ΝΔ ήταν 29,4% και του ΣΥΡΙΖΑ 18,6%, δηλαδή ψαλίδα της τάξης του 10,8%.

Ενα μήνα αργότερα η ίδια εταιρεία βρίσκει τη ΝΔ ελαφρώς χαμηλότερα στο 29,3% (από 29,4%) και το ΣΥΡΙΖΑ στο 21,7% (3,1 εκατοστιαίες μονάδες υψηλότερα) και την ψαλίδα στο 7,6%.

Κατανέμοντας τους αναποφάσιστους αναλογικά (δηλαδή με το ποσοστό που δίνει στη δημοσκόπηση) η ψαλίδα φτάνει στο 9,1%. Ομως, πέφτει στο 5,4% αν η κατανομή γίνει με κριτήριο τι ψήφισαν οι αναποφάσιστοι το 2015.

Οπως γίνεται αντιληπτό η ψαλίδα μπορεί να κλείσει ακόμα περισσότερο. Δύο είναι οι λόγοι που διαμορφώνουν την τάση αυτή.

Πρώτος λόγος. Η ΝΔ όχι μόνο δεν αύξησε τη δύναμή της σε ένα μήνα, αλλά το ποσοστό της μειώθηκε έστω και 0,1% (στατιστικά δεν έχει σχεδόν καμία σημασία).

Δεύτερος λόγος. Η ραγδαία άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ, που μάλλον οφείλεται στη συσπείρωση. Αν συνεχιστεί θα φέρει το κυβερνών κόμμα ακόμα πιο κοντά στη ΝΔ.

Δημοσκόπηση: Ψαλίδα από 5,4 ως 9,1 για ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X