Επιλογές

Καρφιά ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις της Λαγκάρντ

Καρφιά ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις της Λαγκάρντ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

H μελλοντική Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ,  πρότεινε σήμερα την αποδέσμευση της Ελλάδας από τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ, επειδή είναι «υπερβολικός» αναφέρει, ενθουσιάζοντας το Υπουργείο Οικονομικών.

Κριστίν Λαγκάρντ: Οι «υπερβολικοί» στόχοι για την Ελλάδα πρέπει να επανεξεταστούν

Αυτή η δήλωση ήταν η αφορμή για τον σχολιασμό του ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι «οι θέσεις της απερχόμενης Γενικής Διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και μέλλουσας προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι ήδη γνωστές, κάτι το οποίο επισημαίνει άλλωστε και η ίδια στην απάντησή της,» σημειώνουν.

Ενώ προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «αυτή είναι πάγια θέση του Ταμείου και δεν ήταν ποτέ επ’ ωφελεία της χώρας, καθώς πάντα συνοδευόταν από σκληρά μέτρα όπως η μείωση του αφορολόγητου και η μείωση των συντάξεων» τονίζει.

Σημειώνοντας, ότι «αυτά τα μέτρα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να τα αποτρέψει».

Τέλος, σχολιάζοντας τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα επισήμαναν: «Η κυβέρνηση αντί να πανηγυρίζει για τις γνωστές θέσεις της κα Λαγκάρντ, να μας απαντήσει στο πώς αντιλαμβάνονται τη συζήτηση περί πλεονασμάτων» αναρωτώμενοι καταλήγουν «αν τη συνδέουν με μέτρα λιτότητας ή την παραπέμπουν στο μέλλον για μετά το 2021;».

Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Μητσοτάκης: Αριστεία… και στο φαγητό! Τι παραγγέλνει στο Μαξίμου

Βίκυ Σταμάτη: Πουλάει την πανάκριβη τσάντα της μέσω… Facebook

Μουντομπάσκετ: Οι νέοι όμιλοι και οι αντίπαλοι της Εθνικής αν προκριθεί

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X