Επιλογές

Μελβούρνη: Αποδοκίμασαν τον Βαρεμένο για τη Συμφωνία των Πρεσπών(vid)

Μελβούρνη: Αποδοκίμασαν τον Βαρεμένο για τη Συμφωνία των Πρεσπών(vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Oι αποδοκιμασίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν συνεχίζονται μόνο σε ελληνικές πόλεις.

Ο Γιώργος Βαρεμένος έζησε μια παρόμοι αεμπειρία και στη μακρινή Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Εκεί όπου ανθεί επί δεκαετίες το ελληνικό στοιχείο πήγε ο αντιπρόεδρος της Βουλής για τις εκδηλώσες της 25ης Μαρτίου.

Μετά το τέλος της παρέλασης ξεκίνησε την ομιλία του και, ταυτόχρονα, άρχισαν οι αποδοκιμασίες. Κάποιοι άρχισαν να φωνάζουν «Ελλάς, Ελλάς Μακεδονία», να αποκαλούν τον κ. Βαρεμένο «αλήτη» και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «προδότες».

Όπως γράφει η ιστοσελίδα neoskosmos κάποιος από τους πιο «θερμόαιμους» πέταξε και δύο μπουκάλια προς τον κ. Βαρεμένο.

Λίγα λεπτά αργότερα, και ενώ συνεχίζονταν τα γιούχα, η ασφάλειά του έκρινε ότι θα έπρεπε να απομακρυνθεί από τον χώρο, σύμφωνα με το ελληνικό πρόγραμμα του SBS.

https://www.facebook.com/greekcitytimes/videos/2056974701084602/?v=2056974701084602

Εν τω μεταξύ, μία ημέρα νωρίτερα, κάποιοι δεν επέτρεψαν στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόξενο Δημήτρη Μιχαλόπουλο να παραστούν στην εκδήλωση για τα 60 χρόνια από την ίδρυση της Παμμεσηνιακής Αδελφότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας «Ο Παπαφλέσσας».

Στη δοξολογία που έγινε στον καθεδρικό ναό του Aγ. Ευσταθίου, ο Επίσκοπος Μηλιτουπόλεως Ιάκωβος, αναφερόμενος εμμέσως στις αντιδράσεις των ομογενών για τη «Συμφωνία των Πρεσπών», ζήτησε από τους πολιτικούς να αφουγκράζονται τον λαό και τις ανησυχίες του.

Βαρεμένος: «Φασιστικά συνθήματα μίας δράκας ανθρώπων»

Αποδοκιμάστηκα από «μια δράκα ανθρώπων που προσπάθησε σε έναν ιερό χώρο να τον λερώσει», σχολίασε ο Γιώργος Βαρεμένος, με αφορμή τις αποδοκιμασίες Ελλήνων μεταναστών κατά τη διάρκεια εορταστικών εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου, στη Μελβούρη, στην Αυστραλία.

Συγκεκριμένα, ο  κ. Βαρεμένος, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, έκανε λόγο για «φασιστικό σύνθημα» που ακούστηκε σε βάρος του «σαν αυτό που φωνάζουν οι χρυσαυγίτες για τους πολιτικούς».

«Υπερασπίστηκα τον πολιτικό κόσμο εκφράζοντας τα αισθήματα ομοψυχίας των ομογενών που μου μεταφέρθηκαν» συμπλήρωσε ο κ. Βαρεμένος. Υποστήριξε, ακόμα, ότι «δεν διέκοψα την ομιλία μου, μίλησα και την ολοκλήρωσα και έφυγα στη συνέχεια».

Απευθυνόμενος, τέλος, σε όσους διαφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι «η διαφωνία είναι σεβαστή και μπορώ να κάνω διάλογο όπου χρειάζεται».

Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Παππάς για τις αποδοκιμασίες: “20 περιθωριακοί και φασίστες”! (vids)

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X