Διεθνή

Μουσείο ντελ Πράδο: Η Google το τιμάει με Doodle για τα 200 χρόνια του

Μουσείο ντελ Πράδο: Η Google το τιμάει με Doodle για τα 200 χρόνια του
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μουσείο ντελ Πράδο: Το σημερινό Doodle γιορτάζει την 200ή επέτειο του ξεχωριστού αξιοθέατου στην Μαδρίτη.

Άνοιξε μια ημέρα σαν τη σημερινή το 1819. Το Μουσείο ντελ Πράδο φιλοξενεί μια από τις σπουδαιότερες συλλογές τέχνης του κόσμου, ανάμεσά τους χιλιάδες πίνακες από τον 12ο έως τον 20ό αιώνα, συμπεριλαμβανομένων των αριστουργημάτων του El Greco, του Francisco Goya, του Diego Velázquez, και άλλων σπουδαίων ζωγράφων.

Το Μουσείο ντελ Πράδο, σχεδιασμένο το 1785 από τον αρχιτέκτονα Juan de Villanueva, εγκαινιάστηκε ως δημόσια γκαλερί στις 19 Νοεμβρίου 1819. Αρχικά το κτήριο ήταν ένα κέντρο φυσικών επιστημών αλλά «μεταμορφώθηκε» σε Βασιλική Πινακοθήκη με απόφαση του βασιλιά Ferdinand VII και της βασίλισσας Maria Isabel de Braganza. Αρχικά ονομαζόταν Βασιλικό Μουσείο και αργότερα ονομάστηκε Museo Nacional del Prado.

Το Μουσείο ντελ Πράδο, υπό την σκέπη του έχει σήμερα περίπου 8.000 πίνακες, πάνω από 6.500 σχέδια, περίπου 3.000 έργα χαρακτικής και σχεδόν 2.800 κομμάτια από διακοσμητικές τέχνες, απ’ τα οποία ξεχωρίζει η συλλογή με νομίσματα και μετάλλια. Επίσης, φιλοξενεί δεκάδες γλυπτά. Στους χώρους του, ωστόσο, εκτίθεται ένα μέρος των πινάκων που κατέχει, και με αυτόν τον τρόπο εναλλάσσονται συχνά τα εκθέματα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X