Media

Google Doodle: Τιμά την Εθνική Ημέρα του Μεξικού

Google Doodle: Τιμά την Εθνική Ημέρα του Μεξικού
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Google Doodle: Στις 16 Σεπτεμβρίου 1810, μετά τον επαναστάτη ηγέτη Miguel Hidalgo y Costilla, το Μεξικό κηρύχθηκε ελεύθερο κράτος και ξεκίνησε τον εντεκάχρονο αγώνα του για την ανεξαρτησία.

Για να γιορτάσουμε την εκατονταετηρίδα αυτής της στιγμής στην ιστορία του Μεξικού, μια ομάδα καλλιτεχνών και μηχανικών έστησε τη χρυσή στήλη νίκης που απλώνεται στον ουρανό πάνω από την Πόλη του Μεξικού και βρίσκεται στο κέντρο του σημερινού Doodle.

Το άγαλμα -μια απόδοση της Νίκης, της Φτερωτής Θεάς της Νίκης- κρατά μια κομμένη αλυσίδα στο αριστερό της χέρι και κάθεται στην κορυφή ενός μαυσωλείου στο οποίο είναι ενταφιασμένα τα λείψανα των πιο αγαπημένων επαναστατικών μορφών του Μεξικού.

Σήμερα, η καλεσμένη καλλιτέχνης Ana Ramirez γιορτάζει τον El Ángel με μια έκρηξη χρωμάτων που αρμόζει στη ζέση και την πληθωρικότητα του αιωνόβιου Grito de Dolores του Miguel Hidalgo. ¡Viva México!

Τι είναι τα Google Doodle

Τα google doodle δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων.

Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Το πρώτο doodle είχε δημιουργηθεί το 1998, όταν οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, προκειμένου να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν (ήθελαν να πάνε σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα), τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της εταιρείας, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται εκτός γραφείου.

Η ιδέα άρεσε και έκτοτε καθιερώθηκε και εμπλουτίσθηκε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X