Επιλογές

Ο Μεϊμαράκης, ζήτησε από τους ευρωβουλευτές να ψηφίσουν Παπαδημούλη

Ο Μεϊμαράκης, ζήτησε από τους ευρωβουλευτές να ψηφίσουν Παπαδημούλη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Έντονες αντιδράσεις και συζητήσεις έχει προκαλέσει η ψηφοφορία των Ελλήνων Ευρωβουλευτών στην ανάδειξη του Δημήτρη Παπαδημούλη για τη θέση του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου.

Η στάση των Ελλήνων υπήρξε σε πολλές περιπτώσεις προδιαγεγραμμένη, ενώ δεδομένο ήταν ότι δεν τον ψήφισαν ευρωβουλευτές όπως αυτοί του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης καθώς και της Χρυσής Αυγής.

Καταρχάς, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα δεν ψήφισε Δημήτρη Παπαδημούλη, καθώς  στη λίστα του Μ. Βέμπερ δεν συμπεριλαμβανόταν ο Έλληνας ευρωβουλευτής.

Δεν αποκλείεται, φυσικά, να υπήρξαν και άλλοι λόγοι, αφού ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε από τους βασικούς αντιπάλους του Βέμπερ.

Παρά την αντίθετη στάση του ΕΛΚ., ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, -πολιτικός πολιτισμός- ζήτησε από τους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να υπερψηφίσουν την υποψηφιότητα Παπαδημούλη.

Υπέρ του Δ. Παπαδημούλη ψήφισε (και) ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Αντιρρήσεις προέβαλε η Άννα Ασημακοπούλου, τελικώς όμως φαίνεται να συμφώνησε, δίνοντας επίσης θετική ψήφο.

Από την άλλη, η Εύα Καϊλή δεν ψήφισε τον Δημήτρη Παπαδημούλη, αλλά τάχθηκε κιόλας καταφανώς εναντίον του.

Σημειώνεται ότι, η ευρωομάδα της Αριστεράς σημείωσε στις Ευρωεκλογές μειωμένη απόδοση, ωστόσο ο Έλληνας ευρωβουλευτής παραλίγο να εκλεγεί από την πρώτη ψηφοφορία, έχοντας λάβει 303 ψήφους και απαιτούνταν 331.

Στο δεύτερο γύρο, ο τελευταίος έλαβε 401 ψήφους, 165 δηλαδή παραπάνω από το σύνολο των κομμάτων που έδωσαν γραμμή για την υπερψήφισή του.

Δείτε ακόμη:

Συνάντηση Άδωνι Γεωργιάδη με το Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X