Ελλάδα

SOS. Μεγάλη απειλή για χρήστες του Whats App

SOS. Μεγάλη απειλή για χρήστες του Whats App
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Προσοχή όσοι κάνετε χρήση του Whats App. Χάκερ με ένα μήνυμα μπορεί να σας υποκλέψει προσωπικά δεδομένα σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Sun». Πιο συγκεκριμένα οι χρήστες της εφαρμογής Whats App βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο, καθώς χάκερ έχουν βρει τρόπο να «εισβάλουν» στην εφαρμογή και κατ’ επέκταση στα κινητά τηλέφωνα κλέβοντας προσωπικά δεδομένα.

Για να αποφευχθεί αυτό, η Facebbok που αποτελεί την ιδιοκτήτρια εταιρεία της συγκεκριμένης εφαρμογής εξέδωσε, όπως αναφέρει η “Sun”, ανακοίνωση μέσω της οποίας ενημερώνει τους χρήστες να προχωρήσουν σε ενημέρωση λογισμικού του Whats App ώστε η εφαρμογή να θωρακιστεί πλήρως απέναντι στους ανεπιθύμητους «εισβολείς».

Το πρόβλημα στο λογισμικό του Whats App εντοπίστηκε από έναν ανώνυμο ερευνητή του κυβερνοχώρου με το ψευδώνυμο «Awakened». Τώρα όσον αφορά το πως γινόταν το χακάρισμα στο λογαριασμό του εκάστοτε χρήστη; Οι χάκερ στέλνουν ένα GIF φορτωμένο με κακόβουλο λογισμικό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να επιτεθεί στους χρήστες του της εφαρμογής. Το θύμα πρέπει απλά να ανοίξει τη γκαλερί στο WhatsApp για να στείλει μια εικόνα για να ενεργοποιηθεί η επίθεση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X