Αναλύσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σκουρλέτης και τα βέλη “σταλινικής έμπνευσης

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σκουρλέτης και τα βέλη “σταλινικής έμπνευσης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σας έχουμε επισημάνει από τις στήλες του eretikos.gr ότι αγριεύει ο εσωκομματικός υπόγειος ¨πόλεμος¨ στο ΣΥΡΙΖΑ. Λοχαγοί, υπολοχαγοί και τιμαριούχοι της κομματικής εξουσίας αντιτίθενται στο άνοιγμα του κόμματος. Αντιτίθενται επίσης, στην απευθείας εκλογή του προέδρου κι συγκεκριμένα του Αλέξη Τσίπρα από τους πολίτες. Είναι πράξη που την ακολούθησαν τα αστικά κόμματα, λένε. Ενώ αυτοί στο ΣΥΡΙΖΑ είναι επαναστάτες. Μόνο στο βουνό ζωσμένοι με φυσεκλίκια δεν βγήκαν, τρομάρα τους…

Γιατί αντιδρούν άραγε; Θα το πούμε ωμά και ας μας παρεξηγήσουν. Με το άνοιγμα στους πολίτες και την εκλογή του προέδρου φοβούνται ότι θα χάσουν τις κομματικές θέσεις και την εξουσία, μαζί με τα όποια προνόμια συνοδεύεται αυτή. Μάλιστα με την απευθείας εκλογή του προέδρου από τους πολίτες, θα απολέσουν οριστικά οποιαδήποτε δυνατότητα παρέμβασης, επηρεασμού ή και χειραγώγησής του. Και ποιοι είναι αυτοί; Είναι εκείνοι που συνήθως διαφωνούσαν και διαφωνούν με τις επιλογές Τσίπρα και των προεδρικών.

Και πρώτος όλων ο Πάνος Σκουρλέτης. Ο γραμματέας ενός κομματικού πτώματος, το οποίο ήταν απών από τις εκλογικές αναμετρήσεις. Και αντί να κάνει την αυτοκριτική του, διαμαρτύρεται ότι τον υπονομεύουν. Και όχι μόνο, αλλά ως φαίνεται βάζει και δημοσιογράφους να επιτίθενται σε όσους επιτίθενται στο γραμματέα του κόμματος.

Αποδείξεις δεν έχουμε. Ομως έχουμε ισχυρές ενδείξεις. Θα θυμάστε που χθες γράφαμε για δημοσιογράφο ευνοούμενο σε επίπεδο ειδησεογραφίας όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση, ο οποίος σε άρθρο του έκανε λόγο για “εκκαθαρίσεις σταλινικού τύπου”, χαρακτηρίζοντας έτσι τις βολές κατά του Πάνου Σκουρλέτη.

Ε, λοιπόν παραπλήσια ορολογία χρησιμοποίησε και ο Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξη στην Αυγή. Εκανε λόγο για “φιλικά βέλη” και τα χαρακτήρισε “σταλινικής έμπνευσης”. Σύμπτωση; Δεν νομίζω.

Πάντως, θα περιμένω ακόμα την κριτική και την αυτοκριτική για την απουσία του κόμματος από τις εκλογικές αναμετρήσεις. Επιτέλους, πέρασαν κοντά δύο μήνες από τις εθνικές εκλογές. Κάποιο συμπέρασμα θα έχει βγάλει ο κύριος Σκουρλέτης.

Θανάσης Λυρτσογιάννης

Περί «σταλινικών εκκαθαρίσεων» στο ΣΥΡΙΖΑ…

Περί Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X