Επιλογές

Βερναρδάκης: Θα αυξήσουμε τον κατώτερο μισθό

Βερναρδάκης: Θα αυξήσουμε τον κατώτερο μισθό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση στον κατώτερο μισθό και επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, εξαγγέλλει μετά την Εφη Αχτσιόγλου και ο Χριστόφορος Βερναρδάκης. Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε  για τις δύο «εμβληματικές» πολιτικές επιλογές που πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα από το Σεπτέμβριο.

Και διευκρινίζει ότι αναφέρεται την αύξηση στον κατώτερο μισθό και την πλήρη επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τονίζει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει σταθερά και συσπειρώνει στο πρόγραμμά του τις δημιουργικές κοινωνικές και οικονομικές δυνάμεις της χώρας. Ο Τσίπρας αποδεικνύεται άνθρωπος μεγάλων στρατηγικών ικανοτήτων και σταθερό σημείο αναφοράς για τις δημοκρατικές και πατριωτικές δυνάμεις της κοινωνίας».

Συνεχίζει αναφερόμενος στη σημερινή υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. «Ολα αυτά γίνονται την ώρα που «περνά με απίστευτη ευκολία από τον ακραίο οικονομικό νεοφιλελευθερισμό στον ακροδεξιό τυχοδιωκτισμό».

Ο ΣΥΡΙΖΑ διεισδύει στο Κέντρο

Επιπλέον ο Βερναρδάκης αναφέρει ότι την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ διεισδύει ακόμα περισσότερο στον κοινωνικό χώρο του λεγόμενου «κέντρου». Χώρος, ο οποίος ιστορικά -σύμφωνα με τον eretikos.gr- είναι αυτός ο οποίος δίνει τη νίκη στις εκλογικές αναμετρήσεις.
Απαντώντας σε ερώτηση για τα συλλαλητήρια, ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης τα χαρακτηρίζει «ευπρόσδεκτα». Στη συνέχεια εξηγεί ότι «η κυβέρνηση δεν έχει κανένα πρόβλημα με αυτά. Στις δημοκρατίες όμως, η υπεύθυνη κυβέρνηση έχει τον πρώτο λόγο στη διαχείριση των εθνικών θεμάτων».

Ο ίδιος ζητά από τις προσωπικότητες που θα συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια, να προσέξουν.  Να μην γίνουν, άθελά τους, όπως επισημαίνει, «εργαλεία στα χέρια ακραίων εθνικιστικών και ακροδεξιών κύκλων που έχουν άλλες στοχεύσεις».

Στη συνέχεια αναφερόμενος στους κυβερνητικούς εταίρους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ο υπουργός Επικρατείας τονίζει: Στα πολύ σημαντικά ζητήματα «δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση στα κόμματα που συναπαρτίζουν την κυβέρνηση».

Και προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω κατηγορεί, με σκληρή γλώσσα, το παλιό σύστημα λέγοντας ότι: «Αφού απέτυχε παταγωδώς στο εμπόριο του «φιλευρωπαϊσμού», πέρασε στην παλιά αγαπημένη του μπίζνα της εθνικοφροσύνης».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X