Επιλογές

Υδρογονάνθρακες: Θησαυρός 5,4 τρισεκατομμύρια στην Κρήτη

Υδρογονάνθρακες: Θησαυρός 5,4 τρισεκατομμύρια στην Κρήτη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα ανάστασης του ελληνικού έθνους. Με τη φράση αυτή ο Αντώνης Φώσκολος πριν λίγους μήνες χαρακτήρισε μιλώντας στον eretikos.gr την εξέλιξη για τους υδρογονάνθρακες και συγκεκριμένα την υπογραφή για την παραχώρηση για έρευνα και εξόρυξη οικοπέδων νοτιοδυτικά της Κρήτης σε Exxon Mobil, Total και ΕΛΠΕ.

Ο Αντώνης Φώσκολος είναι από τους πρωτοπόρους που εντόπισαν και μίλησαν για τα κολοσσιαία κοιτάσματα υδρογονανθράκων που υπάρχουν νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Για να αντιληφθούμε τη σπουδαιότητα θα αναφέρουμε πως σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Αντώνη Φώσκολου η αξία των αποθεμάτων νοτιοδυτικά της Κρήτης ανέρχεται σε περίπου 5,42 τρισ. δολάρια, εκ των οποίων το 20% πηγαίνει στο ελληνικό δημόσιο και το 5% στις περιφέρειες.

Οσον αφορά στην απασχόληση, συγκλονιστικός είναι ο αριθμός των θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούν σύμφωνα με τον Αντώνη Φώσκολο. Με βάση την αναλογία ότι για κάθε παραγόμενο ισοδύναμο βαρέλι πετρελαίου απαιτείται 1 άτομο στον πρωτογενή τομέα και 3 άτομα στον δευτερογενή, 58.000 άτομα στον πρωτογενή τομέα και 175.000 στον δευτερογενή. Σύνολο 233.000 άτομα με μικρότερο μισθό τα 4.000 ευρώ τον μήνα.

Ανοίγει ο δρόμος για τον τεράστιο θησαυρό των υδρογονανθράκων

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X