Το blog του Θανάση Λυρτσογιάννη

Αλέξη καλημέρα: Πάρε μέτρα για τις “πειραγμένες” δημοσκοπήσεις

Αλέξη καλημέρα: Πάρε μέτρα για τις “πειραγμένες” δημοσκοπήσεις
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Καλημέρα Αλέξη

Παρότι γιορτινές μέρες φαντάζομαι θα είδες τη δημοσκόπηση της Marc και ή θα σου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι ή θα κούνησες το κεφάλι με νόημα χαμογελώντας ειρωνικά.

Οποια και αν ήταν η αντίδρασή σου Αλέξη η κατάσταση με τις δημοσκοπήσεις δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν είναι δυνατόν ένα υποτιθέμενο εργαλείο για την ανίχνευση των τάσεων που διαπερνούν την κοινωνία και των πολιτικών προτιμήσεων των πολιτών να χρησιμοποιείται ως μέσο άσκησης πολιτικής και επηρεασμού της κοινής γνώμης.

Στην περίπτωση αυτή δεν μιλάμε πλέον για έρευνα, ούτε για φωτογραφία της στιγμής, αλλά για προπαγάνδα και μάλιστα ύπουλη αφού ενδύεται τη δήθεν εγκυρότητα των δημοσκοπήσεων και επιχειρεί να εξαπατήσει τους πολίτες. Είναι γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ πως δημοσκόποι έχουν αναλάβει εργολαβικά  τη στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, τη φιλοτέχνηση ενός προφίλ που δεν έχει καμία σχέση με τα ευρήματα πραγματικής δημοσκόπησης, την ανόρθωση του ηθικού του γαλάζιου στρατοπέδου σε δύσκολες στιγμές και την επιβολή αισθήματος απαισιοδοξίας μεταξύ των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αλέξη, επανειλημμένα έχεις καταγγείλει δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σε χρονικές περιόδους, που αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση και ώ του θαύματος κόντρα σε οποιαδήποτε λογική και ορθολογική προσέγγιση των γεγονότων, βλέπουμε  τη ΝΔ να ανεβαίνει και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βελτιώνει τη θέση του. Βλέπουμε τη φωτογραφία της στιγμής αντεστραμμένη. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ευφυία και γνώσεις για να αντιληφθεί κανείς  ότι πρόκειται για οργανωμένη επιχείρηση επηρεασμού της κοινής γνώμης.

Εχει διαπιστωθεί επίσης πως δεν αρκούν οι καταγγελίες, η αυστηρή κριτική, η έντονη διαμαρτυρία και οι σκληρές δηλώσεις. Υπάρχουν δημοσκόποι που δεν ιδρώνει το αυτί τους για λόγους που όλοι υποπτευόμαστε και ο Παύλος Πολάκης έχει πολλάκις καταγγείλει. Στην περίπτωσή τους δεν έχει εφαρμογή η ρήση του Ηλία Ηλιού θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα, αλλά η ρήση τρομοκρατείστε τους τρομοκράτες.

Αλέξη, έχεις υποχρέωση απέναντι στην αλήθεια, τους πολίτες και την πορεία προς τις κάλπες να αντιμετωπίσεις τέτοια φαινόμενα που δεν συνάδουν με τη λειτουργία της Δημοκρατίας, που υπονομεύουν την ίση αντιμετώπιση των πολιτικών κομμάτων και την επί ίσοις όροις συμμετοχή στο πολιτικό παιχνίδι. Οι “πειραγμένες” , οι στημένες δημοσκοπήσεις νοθεύουν στην κυριολεξία το δημοκρατικό παιχνίδι και αυτό δεν μπορεί να είναι αποδεκτό. Είναι άλλη μία αντιδημοκρατική εκτροπή του καθεστώτος Μητσοτάκη.

Και βεβαίως δεν φτάνουν οι δηλώσεις, όσο σκληρές κι΄ αν είναι. Ούτε οι προτροπές ή οι παραινέσεις. Πρέπει να βρεις τρόπο να σταματήσεις τη νοθεία. Να στείλεις μηνύματα πως δεν γίνονται αποδεκτές τέτοιες απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές ενέργειες και να προειδοποιήσεις τους υπεύθυνους πως θα πληρώσουν ακριβά εφαρμόζοντας με τη δέουσα αυστηρότητα τους νόμους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X