Το blog του Θανάση Λυρτσογιάννη

Ανατροπές στη Ν.Δ.-Ανοίγουν στόματα

Ανατροπές στη Ν.Δ.-Ανοίγουν στόματα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Θανάσης Λυρτσογιάννης

Ο Κώστας Τζαβάρας διαφοροποιήθηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Η Ολγα Κεφαλογιάννη διαφοροποιήθηκε στην προαγωγή δικαστή που εκφράζει αντισημιτικές και ακροδεξιές απόψεις. Είναι τα δύο πρώτα ηχηρά μηνύματα στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι δύο κινήσεις που φανερώνουν πως εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας υπάρχει αναβρασμός και σιγά-σιγά αρχίζουν να ανοίγουν στόματα.

Στο προσεχές διάστημα αναμένεται να δούμε και άλλες διαφοροποιήσεις βουλευτών για ζητήματα πολιτικής με τα οποία διαφωνούν, αλλά ως τώρα παρέμεναν σιωπηλοί και αδρανείς. Οι υποκλοπές άνοιξαν το καπάκι και πλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι ο απόλυτος κυρίαρχος, δεν είναι αυτός που σάλπιζε σιωπητήριο στις γραμμές των βουλευτών.

Η πολύ ηχηρή παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή δημιούργησε νέα δεδομένα. Εστειλε το μήνυμα της διαφοροποίησης εκείνων που δεν συμφωνούν με τις νεοφιλελεύθερες και ακροδεξιές επιλογές του πρωθυπουργού. Εστειλε το μήνυμα ότι η αλλοίωση της φυσιογνωμίας του κόμματος που δημιούργησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν είναι αποδεκτή.

Και το μήνυμα, ότι κι΄ αν λέει ο ίδιος, το πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Απόδειξη τα θερμά λόγια που πρώτη φορά είπε για τον ιδρυτή της παράταξης στις Σέρρες. Θα μου πείτε στις Σέρρες βρισκόταν. Ναι, αλλά τόσο θερμά λόγια με τα οποία απευθύνθηκε στους Καραμανλικούς δεν αναμενόταν από τον αλαζόνα Κυριάκο Μητσοτάκη. Απόδειξη ότι θα βάλει στο γραφείο του τη φωτογραφία του Καραμανλή. Θα μου πείτε ότι στη φωτογραφία είναι κι΄ αυτός σε ηλικία οκτώ χρονών. Ναι, αλλά η πράξη της τοποθέτησης της φωτογραφίας στο γραφείο και προπαντός η ανακοίνωση από τηλεοράσεως είναι πράξη πολιτική και όχι συναισθηματική.

Τα δείγματα πλέον είναι σαφή. Οι βουλευτές έχουν αρχίσει να σηκώνουν κεφάλι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αρχίσει να φοβάται αυτούς που μέχρι πρότινος περιφρονούσε, τους παραγκώνιζε και προωθούσε ανθρώπους από το σημιτικό στρατόπεδο ή ποταμίσιους.

Τις επόμενες μέρες και στο μέλλον θα αναμένονται και άλλες κινήσεις προς το εσωτερικό του κόμματος, κινήσεις κατευνασμού, κινήσεις προσέγγισης  των μέχρι χτες περιφρονεμένων. Ομως, πολύ αργά για να μπορέσει να αναστρέψει τη ροή των εξελίξεων. Οι υποκλοπές, όπως επανειλημμένα γράψαμε στον eretikos.gr, σήμαναν το πολιτικό του τέλος. Τυχόν άλλες αποκαλύψεις για παρακολούθηση κι΄ άλλων πολιτικών αναμένεται να δώσουν τη χαριστική βολή.

Τέλος, να μην ξεχνάμε πως πληροφορίες που δεν έχουν διαψευστεί αναφέρουν πως η Ολγα Κεφαλογιάννη κινείται πλέον ως δελφίνος, που σημαίνει ότι δημιουργείται μία εναλλακτική, που ως τώρα δεν φαινόταν να υπάρχει.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X