Το blog του Θανάση Λυρτσογιάννη

Ανίκανο και επικίνδυνο το επιτελικό κράτος του Μητσοτάκη

Ανίκανο και επικίνδυνο το επιτελικό κράτος του Μητσοτάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Οσο περνούν οι μέρες τόσο αποκαλύπτεται η γύμνια του επιτελικού κράτους. Μάλιστα ο τρόπος λειτουργίας του ορισμένες φορές θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακόμα και επικίνδυνος για τους πολίτες.

Οχι δεν είναι μία βαριά κουβέντα. Είναι η αλήθεια και την απόδειξη προσφέρουν οι μάσκες των μαθητών, οι οποίες αναμένεται να φτάσουν στα σχολεία μετά τα Χριστούγεννα. Οχι μην τρίβετε τα μάτια σας. Καλά διαβάσατε. Οι μάσκες των μαθητών θα φτάσουν στα σχολεία μετά τα Χριστούγεννα.

Κι΄αν αυτή η καθυστέρηση δεν είναι επικίνδυνη για τους μαθητές, οι λέξεις έχασαν τη σημασία τους. Κι΄ αν η καθυστέρηση δεν αποτελεί απόδειξη της ανικανότητας του επιτελικού κράτους, τότε όχι μόνο οι λέξεις, αλλά και οι έννοιες έχουν ευτελισθεί στον υπερθετικό βαθμό.

Μάλιστα, για το ίδιο θέμα η ανικανότητα εκδηλώνεται για δεύτερη φορά. Η πρώτη ήταν με τις μάσκες-αλεξίπτωτα (μάσκες του ζορό τις χαρακτήρισε η Ντόρα Μπακογιάννη). Και παρότι διαπίστωσαν το λάθος, παρότι είπαν πως θα προχωρήσουν στην κατασκευή νέων μασκών οι σωστές προδιαγραφές πήγαιναν από τον Άνα στον Καϊάφα. Ετσι, οι σωστές μάσκες δεν έχουν ακόμα κατασκευαστεί.

Και για να μην μακρηγορούμε θα αναφέρουμε θα αναφέρουμε πως μόλις την περασμένη Πέμπτη η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας έστειλε στην Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) τις νέες διαστάσεις.

Στη συνέχεια η ΚΕΔΕ οφείλει να διεξαγάγει διαγωνισμό. Και όπως αντιλαμβάνεστε η κατασκευή των μασκών θα ξεκινήσει όταν τελεσφορήσει ο διαγωνισμός και θα βάλει μπρος το έργο ο επιχειρηματίας που θα αναλάβει το έργο. Και επειδή το έργο με τους διαγωνισμούς  το έχουμε δει πάμπολλες φορές αντιλαμβάνεστε ότι η κατασκευή των μασκών θα ξεκινήσει καλά Χριστούγεννα.

Τί είπατε; Αν παραιτήθηκε κανένας υπεύθυνος αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τον κίνδυνο στον οποίο εκτίθενται οι μαθητές; Μα, τι λέτε τώρα τόσα χρόνια αγωνίζονταν οι άνθρωποι να καθίσουν σε μία υπουργική καρέκλα και θα την εγκαταλείψουν τόσο εύκολα;

Αφήστε που κανείς δεν θεωρεί τον εαυτό του υπεύθυνο. Δεν έχει το σθένος και τη γενναιότητα να αναλάβει την ευθύνη, την οποία την έχουν κάνει μπαλάκι η κυρία Κεραμέως και ο κύριος Θεοδωρικάκος.

Και για να μην συνεχίζεται το πινγκ-πονγκ ανάμεσα στους δύο υπουργούς, ο κύριος Θεοδωρικάκος πέταξε την καυτή πατάτα στην ΚΕΔΕ. Ομως, την ευθύνη του επιτελικού κράτους μάλλον δεν κατάφερε να την μεταθέσει στους δημάρχους, γιατί δεν προεδρεύει απλώς…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X