Το blog του Θανάση Λυρτσογιάννη

Είμαστε με τον Βαξεβάνη γιατί είμαστε με την ελευθερία, τη δημοκρατία, την αλήθεια

Είμαστε με τον Βαξεβάνη γιατί είμαστε με την ελευθερία, τη δημοκρατία, την αλήθεια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Συμφωνείς ή διαφωνείς με τον Κώστα Βαξεβάνη δεν έχει καμία σημασία. Εχεις τις ίδιες ή διαφορετικές ιδέες δεν έχει καμία αξία. Ανήκετε στον ίδιο ή σε διαφορετικό πολιτικό χώρο δεν πρέπει να σε εμποδίζει να σταθείς στο πλάι του σήμερα. Γιατί στο πρόσωπο του Κώστα Βεξεβάνη, της Γιάννας Παπαδάκου διώκεται η ελευθερία του Τύπου, διώκεται ο πυρήνας του δημοσιογραφικού καθήκοντος και της δημοσιογραφικής αποστολής. Διώκεται ένας από τους πυλώνες της δημοκρατίας. Διώκεται η ίδια η δημοκρατία και η ελευθερία έκφρασης των πολιτών.

Διώκεται ένα δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες, θυσίες και αίμα και το σημερινό καθεστώς θέλει να απονευρώσει, να απαξιώσει, να ακυρώσει και εν τέλει να το ελέγξει, γιατί δεν αντέχει την κριτική, τον έλεγχο. Οι έντιμοι δημοσιογράφοι είναι εχθρός του κάθε καθεστώτος που δεν αντέχει τις αποκαλύψεις, τον έλεγχο, την κριτική. Γιατί εν τέλει κάθε καθεστώς δεν αντέχει το φως, τη δημοκρατία και δεν θέλει τον πολίτη ενημερωμένο και συνειδητοποιημένο, για να μπορεί να τον παραπλανά, να τον χειραγωγεί και να τον οδηγεί όπου επιθυμεί. Τον θέλει φιλήσυχο στην πολυθρόνα να βλέπει σκουπίδια στην τηλεόραση και όχι ενεργό πολίτη που θέλει την ενημέρωση, την πληροφορίας για να μπορεί συνειδητά να συμμετέχει στην πολιτική, κοινωνική και γενικώς σε μία ζωή με νόημα και αξίες.

Τον θέλει άβουλο τηλεθεατή αντί για ενεργό πολίτη, που παλεύει για τα δικαιώματά του, τις αξίες για μία καλύτερη ζωή. Και θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι των ανθρώπων του καθεστώτος  για να εμποδίσουν όλους εκείνους που έχουν το χούι να σκαλίζουν αναζητώντας την αλήθεια. Είναι στη φύση του κάθε καθεστώτος. Είναι στο dna τους η αγκίστρωση στην εξουσία γιατί σαν βαμπίρ τρέφεται από αυτή, ζει από αυτή και μόνο γι΄αυτή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X