Το blog του Θανάση Λυρτσογιάννη

Είναι επικίνδυνοι για τη ζωή του απλού πολίτη

Είναι επικίνδυνοι για τη ζωή του απλού πολίτη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Είναι κυνικοί, είναι αλαζόνες, λένε ψέματα και δεν ενδιαφέρονται για τον απλό πολίτη παρά μόνο για τα συμφέροντα. Εν ολίγοις είναι οι κατάλληλοι για τους ισχυρούς και επικίνδυνοι για τον απλό πολίτη. Και θα είναι επικίνδυνοι για δύο απλούς λόγους.

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Ο πρώτος και πιο σημαντικός είναι πως δεν παραδέχονται τα λάθη, τις αβελτηρίες, τις ελλείψεις, τις ανεπάρκειες. Γιατί; Για να μην έχουν πολιτικό κόστος, αφού αυτό μόνο τους ενδιαφέρει. Η επικοινωνία υπεράνω όλων. Υπεράνω των πολιτών, υπεράνω της χώρας, υπεράνω της αλήθειας, υπεράνω της δημοκρατίας.

Και τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως αφού δεν παραδέχονται σφάλματα, λάθη και παραλείψεις δεν πρόκειται ποτέ να τα διορθώσουν. Συνεπώς η χώρα θα συνεχίσει να πορεύεται στην πανδημία  με λάθος τρόπο και σε λάθος δρόμο. Πρόσθετη απόδειξη η δήλωση ακόμα και τώρα που καθημερινά χάνουν τη ζωή τους 100 συμπολίτες μας, οι γιατροί ζητούν ενίσχυση του ΕΣΥ, όπως εμμέσως και ο Σωτήρης Τσιόδρας με τη μελέτη του, ο ακροδεξιός υπουργός Υγείας σε εκδήλωση ζήτησε ισχυρό ιδιωτικό τομέα υγείας, ενώ για το ΕΣΥ δεν είχε τίποτα να πει, παρότι είναι ο αρμόδιος υπουργός και παρότι το ΕΣΥ στην κατάσταση που βρίσκεται δεν προσφέρει τις υπηρεσίες που απαιτούνται για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Θα το πούμε ευθέως και όσο κυνικό και αν ακούγεται. Δεν νοιάζονται για τις ζωές των απλών πολιτών. Δεν τους καίγεται καρφάκι. Αν είχαν και την παραμικρή ευαισθησία θα κινητοποιούσαν όσους περισσότερους ανθρώπινους, υλικούς και οικονομικούς πόρους μπορούσαν για να σωθεί έστω και μία ανθρώπινη ζωή. Ομως, δεν το κάνουν. Δεν θέλουν να το κάνουν. Δεν ενδιαφέρονται να το κάνουν.

Εξάλλου οι δικοί τους άνθρωποι, οι VIP όπως βουλευτές, υπουργοί επίσκοποι, αρχιεπίσκοποι, ιερείς και λοιποί Καππαδόκες θα βρουν κρεβάτι στη ΜΕΘ όποτε κι΄αν το χρειαστούν. Τουλάχιστον μέχρι τώρα έβρισκαν αμέσως. Αλλά και στο μέλλον, παρά το θόρυβο, βρίσκουν γιατί δεν ιδρώνει το αυτί τους όσο τα πετσοταϊσμένα Μέσα Ενημέρωσης θα συγκαλύπτουν, κουκουλώνουν και αποσιωπούν τα ανοσιουργήματά τους.

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X