Το blog του Θανάση Λυρτσογιάννη

Επικίνδυνη κυβέρνηση για την υγεία μας

Επικίνδυνη κυβέρνηση για την υγεία μας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Οταν για τον κορονοϊό αποφασίζει ο Αδωνις Γεωργιάδης και οι όμοιοί του ιδεολογικά (π.χ. Πλεύρης) και όχι οι επιστήμονες ή ακριβέστερα πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων τις εισηγήσεις των επιστημόνων, μπορούμε να μιλήσουμε για επικίνδυνη απόφαση. Οταν το φαινόμενο επαναλαμβάνεται τότε δικαιούμαστε να μιλήσουμε για επικίνδυνη κυβέρνηση στο θέμα του κορονοϊού και της πανδημίας.

Ακόμα χειρότερα, όταν η κυβέρνηση λαμβάνει αποφάσεις με γνώμονα την επικοινωνία και όπως για την πανδημία κοιτάζει τις δημοσκοπήσεις και όχι τις επιστημονικές γνωματεύσεις και εισηγήσεις, τότε η επικινδυνότητα αποκτά συνειδητό χαρακτήρα. Παραγνωρίζει την υγεία των πολιτών και αποφασίζει με μικροκομματικά (ούτε καν μικροπολιτικά) κριτήρια. Αυτή η κυβέρνηση είναι μία κυνικά επικίνδυνη κυβέρνηση.

Και οι αποφάσεις είναι ακόμα πιο επικίνδυνες όταν καλλιεργούν και προωθούν το διχασμό ανάμεσα στους πολίτες. Στην προκειμένη περίπτωση ανάμεσα στους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους. Και ξέρετε γιατί; Διότι στο σκέλος της μετάδοσης του κορονοϊού δεν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστου. Αυτό τουλάχιστον επισήμανε η καθηγήτρια Αθηνά Λινού. «Υπάρχουν μελέτες που μένει να δημοσιευτούν και λένε ότι οι εμβολιασμένοι μπορεί να μεταδίδουν εξίσου με τους ανεμβολίαστους.» Αν, όντως είναι όπως υποστηρίζει η καθηγήτρια πανεπιστημίου, τότε δεν υπάρχει λόγος για διαχωρισμό και αποκλεισμό των ανεμβολίαστων, ούτε από την εστίαση, ούτε τα θέατρα και άλλους χώρους συνάθροισης.

Η Αθηνά Λινού προειδοποιεί ενώ η κυβέρνηση… αγρόν ηγόραζε! «Να επιστρέψουν παντού οι μάσκες»

Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι οι πολίτες δεν πρέπει να εμβολιαστούν. Το αντίθετο. Το εμβόλιο προσφέρει προστασία στους εμβολιασμένους και όπως τονίζει η Αθηνά Λινού  «το τεράστιο πλεονέκτημα του εμβολιασμού είναι ότι οι ίδιοι οι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν ελάχιστα.»  Σαφέστερα δεν μπορούσε να το πει και οι ανεμβολίαστοι καλούνται να δουν κατάματα την αλήθεια και την πραγματικότητα και να πάρουν αποφάσεις με γνώμονα την προστασία της υγείας τους και της ζωής τους.

Επανερχόμενοι στην επικινδυνότητα των κυβερνητικών αποφάσεων θα υπογραμμίσουμε την κυνική δήλωση του Αδωνι Γεωργιάδη ότι αυτοί, δηλαδή οι υπουργοί, παίρνουν τις αποφάσεις και όχι οι επιστήμονες, που συνιστά τον έσχατο κυνισμό σε θέματα υγεία και ζωής. Συνιστά επιπλέον απαξίωση των επιστημόνων, μείωση της αξιοπιστίας τους και εν κατακλείδι της επιρροής τους στο κοινωνικό σύνολο, εξέλιξη που είναι η χειρότερη δυνατή και εξόχως επικίνδυνη.

Σημαντικό! Αν θέλετε να ενημερώνεστε πολύ γρήγορα για τα άρθρα του Θανάση Λυρτσογιάννη και να μπαίνετε στον eretikos.gr με ένα απλό κλικ κάντε…κλικ εδώ και κατεβάστε την κατάλληλη εφαρμογή

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X