Το blog του Θανάση Λυρτσογιάννη

Η κουλτούρα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Οχι στον αποκεφαλισμό, ναι στην υπονόμευση του προέδρου…

Η κουλτούρα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Οχι στον αποκεφαλισμό, ναι στην υπονόμευση του προέδρου…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

“Κομίζουμε γλαύκας εις Αθήνας” αν πούμε ότι στο ΣΥΡΙΖΑ σοβεί μία πολύ βαθιά κρίση. Ο “πόλεμος”  ανάμεσα στην αντιπολίτευση και την ηγεσία καθημερινά παίρνει νέες διαστάσεις. Η αναζήτηση ευθυνών δεν είναι η απάντηση στο πρόβλημα. Η λύση βρίσκεται στο σεβασμό της εκλογικής διαδικασίας που οδήγησε στην εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη και το σεβασμό του καταστατικού.

Ως τώρα είδαμε στελέχη της “Ομπρέλας” να επιτίθενται στον πρόεδρο του κόμματος από τα παράθυρα των τηλεοράσεων και τον Στέφανο Κασσελάκη να απαντά με παραπομπή για διαγραφή. Το πρώτο είναι το σύνηθες και παθογένεια του κόμματος ακόμα και όταν ο Αλέξης Τσίπρας ήταν πρόεδρος του κόμματος.

Το δεύτερο είναι καινούριο, αιφνιδίασε εκείνους που είχαν συνηθίσει να πριονίζουν την καρέκλα του Τσίπρα και να θολώνουν τις θέσεις του κόμματος, αλλά να μην λαμβάνεται κανένα μέτρο. Επρεπε; Ασφαλώς και έπρεπε από τη στιγμή που έκαναν ζημιά στον πρόεδρο και το κόμμα. Απλές και σταράτες κουβέντες. Ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας για λόγους, που μόνο εκείνος γνωρίζει,  δεν πήρε κανένα μέτρο. Θα μπορούσε; Ασφαλώς. Ηταν παντοδύναμος.

Τώρα, όμως, με τον Στέφανο Κασσελάκη άλλαξε η αντιμετώπιση εκείνων που είχαν στασίδι στα κανάλια και γίνονταν χορηγοί του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι ευθύνες για τις ήττες και την υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ πολύ μεγάλες, αλλά ποτέ δεν τόλμησαν να τις αναλάβουν.

Ούτε και τώρα. Και είδαμε δηλώσεις όπως η πορεία προς το συνέδριο «δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται από λογικές εσωτερικού εχθρού και πρακτικές εκκαθαρίσεων» ή «ο αποκεφαλισμός δεν περιλαμβάνεται στην κουλτούρα της Αριστεράς.»

Σωστά. Στην κουλτούρα της Αριστεράς περιλαμβάνεται η υπονόμευση του αρχηγού, οι επιθέσεις από την τηλεόραση και η ατιμωρησία των διαφωνούντων που κάνουν επιθέσεις. Ετσι δεν είναι κυρία Αχτσιόγλου και κύριοι Τσακαλώτο, Χαρίτση και Ηλιόπουλε;

Κι αν νομίζετε ότι έχετε κάποιο δίκιο το χάνετε εξαιτίας της μονομέρειας της παρέμβασής σας. Και τα φαινόμενα θα είναι διαλυτικά όσο δεν ακολουθείτε την προτροπή της Ολγας Γεροβασίλη για αντιμετώπιση των θεμάτων στα όργανα του κόμματος και όχι στα πλατό των τηλεοράσεων.

Για εκείνους που θέλουν να δουν περισσότερα ας διαβάσουν το άρθρο ενός τρίτου του Γιάννη Λούλη.

Γιάννης Λούλης: Ο Κασσελάκης πράττει άριστα που κάνει την προσπάθεια – Φίλης, Σκουρλέτης, Βίτσας είναι βαρίδια

Ολοι εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ κάντε τον κόπο να δείτε τους τίτλους των πετσοταϊσμένων σάιτ και βγάλτε τα συμπεράσματα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X