Το blog του Θανάση Λυρτσογιάννη

Η παροδοχή Χατζηδάκη για παρακολούθηση ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για τον Μητσοτάκη

Η παροδοχή Χατζηδάκη για παρακολούθηση ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για τον Μητσοτάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Η παραδοχή Χατζηδάκη ότι τον παρακολουθούσαν είναι πολύ σημαντική. Εσπασε ένα επικοινωνιακό τείχος που είχε στήσει το Μαξίμου και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Εγινε θρύψαλα. Και τώρα θα πρέπει να βρουν μία νέα ζώνη άμυνας. Φαντάζομαι ποια θα είναι αυτή. Ναι, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν γνώριζε. Το λέει εξάλλου και ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ομως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο πολιτικός επικεφαλής της ΕΥΠ. Την είχε στην αρμοδιότητά του. Και όποιος ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε τίποτα, ουσιαστικά παραδέχεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει την ικανότητα να ελέγξει και να διοικήσει μία κρατική υπηρεσία. Πόσο μάλλον μία κυβέρνηση και πολύ περισσότερο μία χώρα.

Δηλαδή η νέα γραμμή άμυνας ουσιαστικά δηλώνει πως ο πρωθυπουργός είναι περιορισμένων ικανοτήτων. Δεν είναι ο μάνατζερ που τόσο πολύ διαφήμισαν, πρόβαλαν.

Ομως, ο Ευάγγελος Αντώναρος δημοσιεύει σήμερα μία πολύ κρίσιμη πληροφορία. Κάθε μέρα έστελναν στον Κυριάκο Μητσοτάκη δελτία απομαγνητοφώνησης και αξιολόγησης των παρακολουθήσεων. Ισως το διαψεύσουν κι΄ αυτό. Και μάλλον θα το διαψεύσουν αν δεν το προσπεράσουν, όπως συνηθίζουν, ακολουθώντας μία επικοινωνιακή τακτική, να μην ασχολούνται, ούτε να αποκρούουν “καυτές”  πληροφορίες με την ελπίδα ότι θα χαθούν στον ορυμαγδό της πληροφόρησης.

Ομως, πλέον η υπόθεση παίρνει μία πιο καυτή και εκρηκτική διάσταση. Γιατί η παραδοχή Χατζηδάκη αναβαθμίζει και καθιστά ακριβείς όλες τις πληροφορίες που έχουν δημοσιευτεί για τις παρακολουθήσεις και συνεπώς και του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων, που είναι τόσο κρίσιμες για την εθνική ασφάλεια.

Τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί να πει δεν ξέρω και να φύγει τρέχοντας από  τη Βουλή. Τώρα που ένας υπουργός του παραδέχεται ότι τον παρακολουθούσαν και το αφήγημα για τους μύθους του Αισώπου πήγε στα σκουπίδια, οφείλει να μάθει και να ενημερώσει τον ελληνικό λαό. Είναι θέμα Δημοκρατίας, όπως τονίζει και ο Κωστής Χατζηδάκης. Τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί να αφήνει το απόρρητο να εμποδίζει την ανάδειξη της αλήθειας.

Εν κατακλείδι η παραδοχή Χατζηδάκη για την παρακολούθηση ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για τον Κυριάκο Μητσοτάκη που επιχειρούσε να κρυφτεί πίσω από το απόρρητο. Τώρα πιο καθαρά από ποτέ το απόρρητο σημαίνει ενοχή!

Ο Χατζηδάκης παραδέχεται ότι τον παρακολουθούσαν-Ζητά παρέμβαση της Δικαιοσύνης

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X