Το blog του Θανάση Λυρτσογιάννη

Ημέρες μεγάλης ντροπής για τους Ελληνες

Ημέρες μεγάλης ντροπής για τους Ελληνες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Μετά τη  δημοσιοποίηση της έκθεσης των «Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα» για την κατάντια της ενημέρωσης, την ελευθεροτυπία, τη λογοκρισία και την υποταγή των των ΜΜΕ σε πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα σκέφτηκα να γράψω για τη “Η Μεγάλη Μέρα της Ντροπής” να βρίσκεται η Ελλάδα στην τελευταία θέση στην κατάταξη, κάτω ακόμα και από την Αλβανία και τη Βουλγαρία.

Είναι η κατάντια μιας χώρας, η κατάντια των πολιτών της που ανέχονται φαινόμενα ντροπής, φαινόμενα που τους προσβάλλουν, φαινόμενα που στόχο έχουν να επιδράσουν στις επιλογές τους, στη συνείδησή τους, τις αξίες τους και να τους χειραγωγήσουν και εν τέλει να τους χρησιμοποιήσουν για βρώμικα σχέδια που στρέφονται εναντίον τους.

Και αντί οι πολίτες να αντιδράσουν κάθονται αναπαυτικά στην πολυθρόνα τους και καταναλώνουν το σανό που τους σερβίρουν κανάλια και άλλα πετσοταϊσμένα ΜΜΕ. Το μόνο παρήγορο είναι πως η αξιοπιστία των ΜΜΕ έχει καταβαραθρωθεί. Ομως, δεν είναι τόσο ενθαρρυντικό αν λάβουμε υπόψη την παθητική στάση των πολιτών.

Αυτά σκεφτόμουνα μεταξύ άλλων για το άρθρο με την τίτλο “Η Μεγάλη Μέρα της Ντροπής”. Ομως, συλλογίστηκα  πως σχεδόν κάθε μέρα είναι και μία “Μέρα Ντροπής” στη χώρα που ζούμε. Είναι “Μέρα Ντροπής”  όταν παίρνουμε στα χέρια το λογαριασμό με το πανάκριβο ηλεκτρικό ρεύμα, είναι “Μέρα Ντροπής”  όταν κόβεται το ρεύμα, είναι “Μέρα Ντροπής” όταν τελειώνουν τα λεφτά στις 19 του μήνα, είναι “Μέρα Ντροπής” όταν παιδιά κοιμούνται νηστικά, είναι “Μέρα”  Ντροπής”  όταν τα golden boys της ΔΕΗ πλουτίζουν στην πλάτη των πολιτών, είναι “Μέρα Ντροπής” όταν οι πολίτες πηγαίνουν στο σούπερ μάρκετ και φεύγουν με μισοάδεια την τσάντα γιατί τα χρήματα δεν επαρκούν, είναι “Μέρα Ντροπής”  όταν διώκεται και λοιδορείται η Ελένη Τουλουπάκη γιατί έκανε το καθήκον της στο σκάνδαλο Novartis, είναι “Μέρα Ντροπής” όταν πολιτικοί εναντίον των οποίων έχουν ασκηθεί διώξεις για σκάνδαλο  μπορούν και συμμετέχουν σε εκλογές για τη διεκδίκηση της αρχηγίας ενός κόμματος, είναι “Μέρα Ντροπής” όταν διώκονται δημοσιογράφοι οι οποίοι ερευνούσαν και έκαναν αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Novartis.

Ατελείωτη η λίστα με τις “Μέρες Ντροπής”, ατέλειωτη και η ντροπή που θα έπρεπε να πυρπολήσει τις συνειδήσεις μας και να πυροδοτήσει στάσεις και συμπεριφορές που θα μας απαλλάξουν από την κυβέρνηση, που σχεδόν καθημερινά προσβάλλει τη νοημοσύνη μας με fake news και τη χειρότερη μηχανή προπαγάνδας που έχει στηθεί στη χώρα μας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X