Το blog του Θανάση Λυρτσογιάννη

Με το Μάτι στήνουν νέο κόλπο αποπροσανατολισμού των πολιτών-Ερχεται προανακριτική;

Με το Μάτι στήνουν νέο κόλπο αποπροσανατολισμού των πολιτών-Ερχεται προανακριτική;
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως εξομολογήθηκε σε συνεργάτες του, ανατρίχιασε από τις αποκαλύψεις της Καθημερινής για τη λειτουργία του κράτους και τις συμπεριφορές ανώτατων κρατικών λειτουργών κατά την τραγωδία στο Μάτι.

Για τον ίδιο λόγο ο διευθυντής της Καθημερινής Αλέξης Παπαχελάς συγκλονίστηκε. Κι΄ εγώ επειδή βλέπω ότι:

-Στα Ελληνοτουρκικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης την έκανε τη γκάφα με την τριμερή στο Βερολίνο.

-Από την Ευρώπη τα μαντάτα με τα 32 δισ. δυστυχώς δεν θα είναι όσο ευχάριστα εμφανίστηκαν αρχικά.

-Επειδή η οικονομία βαδίζει από το κακό στο χειρότερο, όχι μόνο εξαιτίας του κορονοϊού, αλλά και εξαιτίας της ανυπαρξίας προγράμματος από την κυβέρνηση και της ερασιτεχνικής αντιμετώπισης των οικονομικών προβλημάτων των επιχειρήσεων και των πολιτών.

-Ο τουρισμός δυστυχώς δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και η απειλή του κορονοϊού επανέρχεται εξαιτίας των λανθασμένων χειρισμών μετά το τέλος του lockdown.

Για όλα τα προαναφερόμενα, αλλά και για πολλά ακόμα, η  κυβέρνηση κατά πάγια τακτική της θα επιχειρήσει επικοινωνιακό αποπροσανατολισμό και εκτροπή του ενδιαφέροντος των πολιτών από τα κύρια και σημαντικά προβλήματα, με εργαλείο αυτή τη φορά τη λειτουργία του κράτους κατά την τραγωδία στο Μάτι.

Δεν έχουν κανένα ηθικό ή πολιτικό ενδοιασμό κι΄ αυτό παρότι από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, πέρσι τέτοιες μέρες ήταν:
-Η  τοποθέτηση στην θέση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, του Κωνσταντίνου Τσουβάλα, πρώην αρχηγού της ΕΛΑΣ που είχε υπό την εποπτεία του τη διαχείριση της δράσης της αστυνομίας στο Μάτι. Θα θυμάστε ότι η ΝΔ κατά την διάρκεια της τραγωδίας τον είχε βάλει στο στόχαστρο, ζητώντας την απομάκρυνσή του.
-Η προαγωγή σε υποστράτηγο του Πυροσβεστικού Σώματος του αρχιπύραρχου , διοικητή Ανατολικής Αττικής της Πυροσβεστικής που ήταν επικεφαλής της επιχείρησης στο Μάτι (δεν ξέρω αν συγκαταλέγεται στα ανώτερα στελέχη της Πυροσβεστικής στα οποία αναφέρεται η Καθημερινή και η στάση τους συγκλόνισε τον Αλέξη Παπαχελά).

Αλλά ίσως μας πουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τότε δεν ήξερε και έμαθε από το δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής. Για τον Κωνσταντίνο Τσουβάλα, πάντως ήξερε.

Οπότε ετοιμαστείτε για έναν νέο επικοινωνιακό ¨πόλεμο¨ τεραστίων διαστάσεων, γιατί αν οι πολίτες αντιληφθούν την αλήθεια και τους τραγικούς χειρισμούς των κρίσιμων θεμάτων από το επιτελικό κράτος των αρίστων, οι δημοσκοπήσεις, ακόμα και στο φουλ πειραγμένες δεν θα μπορούν να δίνουν τα θηριώδη ποσοστά, που δίνουν τώρα.

Και μην εκπλαγείτε αν δείτε να στήνεται άλλη μία προανακριτική με θέμα τις ευθύνες πολιτικών προσώπων στο Μάτι. Γιατί όσο θα χειροτερεύει η κατάσταση στην οικονομία και στα Ελληνοτουρκικά και όσο η Γερμανία θα απαιτεί να λειτουργήσει η τριμερής και η μυστική διπλωματία, τόσο η προπαγανδιστική μηχανή θα χρειάζεται λάσπη για να λειτουργήσει…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X