Το blog του Θανάση Λυρτσογιάννη

Μήπως ακούσατε ή διαβάσατε για παιδιά που λιποθυμούν από την πείνα;

Μήπως ακούσατε ή διαβάσατε για παιδιά που λιποθυμούν από την πείνα;
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Μελετούσα τη δημοσκόπηση για το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. Λίγο πριν είχα διαβάσει δηλώσεις, άρθρα και αναλύσεις για το πλεόνασμα του προϋπολογισμού τον Απρίλιο, την προσπάθεια για ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, την έξοδο από την αυστηρή επιτήρηση, το χρέος που καλπάζει προς τα 400 δισεκατομμύρια ευρώ και απειλεί να μας συντρίψει.

Σπουδαία και ενδιαφέροντα θέματα για όποιον παρακολουθεί την επικαιρότητα και ιδίως για ένα δημοσιογράφο, οποίος τέσσερις δεκαετίες τώρα καθημερινά κατατρίβεται με την επικαιρότητα σε μία προσπάθεια να ξεχωρίσει τα ουσιώδη από τα επουσιώδη, τα σημαντικά από τα ασήμαντα, τα αληθινά από τα fake.

Γιατί δεν είναι καθόλου προφανές ότι τα θέματα που προτάσσουν  τα μέσα ενημέρωσης είναι τα σημαντικότερα, τα σπουδαιότερα και τα πλέον ενδιαφέροντα για τους πολίτες. Μπορεί να κάνουν θόρυβο, αλλά ο ήχος μοιάζει σαν εκείνον από το τενεκεδάκι που κυλάει στην άσφαλτο και όχι τον κρυστάλλινο ήχο της αληθινής, της πραγματικής είδησης.

Κι ενώ όλα τα προαναφερόμενα τριβέλιζαν το μυαλό μου, χτύπησε το τηλέφωνο και από την άλλη άκρη ένας φίλος με τρεμάμενη, βαθιά συγκινημένη φωνή μου είπε: Μου τηλεφώνησε ένας ιερέας και μου είπε Γιώργο θέλω τη βοήθειά σου, στην ενορία μου υπάρχουν παιδάκια που λιποθυμούν από την πείνα…

Μία έκρηξη ακολούθησε στο μυαλό μου και όλα τα προηγούμενα θέματα, ειδήσεις, πληροφορίες που αγαπούν και προβάλλουν τα πετσοταϊσμένα ΜΜΕ έγιναν κομμάτια και θρύψαλα…

ΥΓ. Τα περισσότερα λόγια και οι βαθυστόχαστες αναλύσεις περιττεύουν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X