Το blog του Θανάση Λυρτσογιάννη

Το έγκλημα με τις ΜΕΘ είναι διαρκές-Οι ευθύνες Μητσοτάκη

Το έγκλημα με τις ΜΕΘ είναι διαρκές-Οι ευθύνες Μητσοτάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Το ερώτημα αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνώριζε ή όχι το περιεχόμενο της μελέτης Τσιόδρα-Λύτρα έχει τεράστια σημασία να απαντηθεί. Αν ο πρωθυπουργός τη γνώριζε τότε οφείλει να δώσει λόγο και να απολογηθεί. Γιατί; Διότι είναι ένοχος που δεν προχώρησε στην ενίσχυση του ΕΣΥ, το άφησε στην τύχη του και με την πράξη του προκάλεσε θανάτους συμπολιτών μας που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Δεν έχει σημασία ο αριθμός. Εστω και ένας πολίτης να σωζόταν θα ήταν επιτυχία. Εστω και ένας θάνατος να οφείλεται στην πρωθυπουργική αβελτηρία, καθιστά τον Κυριάκο Μητσοτάκη ηθικά και νομικά ένοχο.

Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν το γνώριζε (που δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση ο πιο στενός του συνεργάτης για την πανδημία ως το καλοκαίρι 2021 να μην τον είχε ενημερώσει για τη δική του έρευνα), τότε αποδεικνύεται ότι τόσο το επιτελικό κράτος όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ανίκανοι και ως εκ τούτου επικίνδυνοι για την υγεία και τη ζωή των πολιτών.

Ομως, υπάρχει και μία άλλη διάσταση. Αν δεν το ήξερε, τώρα το έμαθε και δικαίως όλοι οι πολίτες περιμένουμε να πάρει μέτρα να ενισχύσει το ΕΣΥ. Αν δεν το κάνει θα είναι ένοχος για τους ανθρώπους που θα χαθούν μελλοντικά, ενώ θα μπορούσαν να σωθούν αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός έκανε το καθήκον του.

Σημαντικό! Αν θέλετε να ενημερώνεστε πολύ γρήγορα για τα άρθρα του Θανάση Λυρτσογιάννη και να μπαίνετε στον eretikos.gr με ένα απλό κλικ κάντε…κλικ εδώ και κατεβάστε την κατάλληλη εφαρμογή

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X