Το blog του Θανάση Λυρτσογιάννη

Το “πεθαμένο λικέρ”, η Δώρα Αυγέρη και το τέλμα του ΣΥΡΙΖΑ

Το “πεθαμένο λικέρ”,  η Δώρα Αυγέρη και το τέλμα του ΣΥΡΙΖΑ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Περί ποτών, ηδύποτων και πολιτικής ο λόγος. Την εβδομάδα που πέρασε εισέβαλε στο πολιτικό παίγνιο το “πεθαμένο λικέρ”. Και ο Γιάννης Ξανθούλης μπορεί και να τρίβει τα χέρια του και να πίνει στην υγειά  της Δώρας Αυγέρη, που έφερε στην επιφάνεια το βιβλίο του με τον ομώνυμο τίτλο. Και πριν πούμε οτιδήποτε άλλο να αναφέρουμε μία φράση  για «Το πεθαμένο λικέρ» το οποίο ο θρύλος το ήθελε με αφροδισιακές ιδιότητες εξαιτίας του πνιγμού μιας εργάτριας για λόγους ερωτικούς σε ένα από τα βαρέλια τον καιρό της ακμής της επιχείρησης. Δεν ξέρω αν όντως είχε αφροδισιακές τάσεις, είμαι σίγουρος όμως πως ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα έμοιαζε με την επιχείρηση στο  “πεθαμένο λικέρ” του Γιάννη Ξανθούλη. Δεν συγκινούσε τον κόσμο και δεν υπήρχε η παραμικρή πολιτική αφροδισιακή τάση.

Είναι αυτή η πραγματικότητα και φαινόταν από το τέλμα που επικρατούσε και όλοι παραδέχονταν. Ωστόσο αυτό κράτησε μέχρι τη στιγμή που εμφανίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης, τάραξε τα νερά και προσέλκυσε το ενδιαφέρον, έστω με όρους μεταπολιτικής που θα έλεγε ο Νίκος Φίλης και η παρέα των…Ομπρελάδων, λες και οι πολίτες της μεταπολιτικής (όπως λένε υποτιμητικά οι καθαροί αριστεροί)  δεν συλλογίζονται πολιτικά με το δικό τους έστω τρόπο, διαφορετικό πάντως από του Νίκου Φίλη και Σία.

Αξίζει πάντως να δούμε πως το “πεθαμένο λικέρ”  εισέβαλε στο πολιτικό και επικοινωνιακό σύμπαν.  Η Δώρα Αυγέρη  ήταν την περασμένη Τρίτη στην πρωινή εκπομπή του OPEN. Aπαντώντας σε ερώτηση για τις δημοσκοπικές επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ η σημείωσε: «Είναι συζητήσιμο που θα βρίσκονταν τώρα οι δημοσκοπικές επιδόσεις του κόμματος αν δεν είχαμε αυτό το ενδιαφέρον των πολιτών να συμμετάσχουν σε μία διαδικασία εκλογής προέδρου, που μέχρι τη στιγμή που εμφανίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης  και δήλωσε την πρόθεση υποψηφιότητας  για την προεδρία, κατά την άποψή μου ήταν ένα “πεθαμένο λικέρ”.  Θα ήταν μία εσωστρεφής διαδικασία που δεν θα κινητοποιούσε σε αυτό το βαθμό τους πολίτες, ώστε να πουν ότι αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς με την πολιτική και να έρθουν να ψηφίσουν κατά χιλιάδες».

Η διαπίστωση είναι αδιαμφισβήτητη και όπως έγραψα στην Κυριακάτικη Kontra και στο blog μου τα παλαιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν αρέσουν στους πολίτες. Το έδειξαν οι εθνικές εκλογές το έδειξαν και οι εκλογές για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Κύριοι δεν αρέσετε και το “πεθαμένο λικέρ” δυστυχώς δεν είχε αφροδισιακές τάσεις για να σας ζωντανέψει. Τελεία και παύλα.

Κύριοι δεν αρέσετε. Σας το λένε οι ΣΥΡΙΖΑίοι τί δεν καταλαβαίνετε…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X