Media

«Έτερος εγώ- χαμένες ψυχές», μια κορυφαία ελληνική σειρά

«Έτερος εγώ- χαμένες ψυχές», μια κορυφαία ελληνική σειρά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η μίνι σειρά μυστηρίου «Έτερος Εγώ- χαμένες ψυχές» (Star) του εμπνευσμένου Σωτήρη Τσαφούλια, δημιουργού της ομώνυμης μεγάλου μήκους ταινία που είχε βγει στους ελληνικούς κινηματογράφους το 2016, αποτελεί μια ακόμη από τις φωτεινές στιγμές της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης της φετεινής σεζόν.

Τα δύο πρώτα επεισόδια προβλήθηκαν χθές βράδυ και παρά την πάγια τακτική του καναλιού να προκαλεί ρήγμα στην παρακολούθηση με τα μεγάλης διάρκειας διαφημιστικά διαλείμματα που κάνει, ήταν καθηλωτικά.

Παραγωγή, με την υποστήριξη της CosmoteTV, φροντισμένη μετά την προβολή της στη συνδρομητική πλατφόρμα, βγήκε στην ελεύθερη τηλεόραση.

Το Star δόμισε μια μασιφ βραδινή ζώνη με προβολή ζεύγους επεισοδίων, εκτός των χθεσινών, απόψε, αύριο Τετάρτη και Πέμπτη (σταθερα στις 23.30).

Έξοχο αστυνομικό- ψυχολογικό θρίλερ

Η μίνι σειρά αστυνομικού-ψυχολογικού θρλρερ «Έτερος εγώ- χαμένες ψυχές» παρουσιάζει μία σειρά δολοφονιών, που ακολουθούν τους άθλους του Θησέα.

Ο εκκεντρικός καθηγητής εγκληματολογίας Δημήτρης Λαϊνης (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης) καλείται από τις αστυνομικές Αρχές, προκειμένου να βρει τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στις δολοφονίες, να αποκρυπτογραφήσει τη σημασία των συμβόλων του Θησέα και να βοηθήσει την αστυνομία να εντοπίσει τον serial killer.

Από την πλευρά των Αρχών, την υπόθεση αναλαμβάνει ο προϊστάμενος του τμήματος ανθρωποκτονιών Απόστολος Μπαρασόπουλος (Μάνος Βακούσης) και ο αστυνόμος Παντελής Σκλαβής (Πέτρος Λαγούτης).

Στον ρόλο του ψυχιάτρου Φίλιππου Λαζαρίδη και Διευθυντή της Πρότυπης Ψυχιατρικής Κλινικής, ο Άκης Σακελλαρίου, ενώ η Βίκυ Παπαδοπούλου υποδύεται τη δημοσιογράφο Χριστίνα Στεργίου, που καλύπτει την υπόθεση.

Τηλεοπτικό υβρίδιο

Η τηλεοπτική εκδοχή της ταινίας είναι σε απόλυτη συνάφεια με το φιλμ του Τσαφούλια. Απολαμβάνουμε ένα υβρίδιο, αν μού επιτρέπεται να το χαρακτηρίσω ώς τέτοιο το πρόγραμμα, διότι έχει κάτι από τα κινηματογραφικά «Seven» και «Ο κώδικας ντα Βίντσι».

Εξαιρετική δομή και ανάπτυξη σεναρίου, προσεγμένη επιλογή χώρων, το καστ και η διανομή ρόλων σούπερ έως αξιοζήλευτη θα έλεγα. Και βεβαίως υψηλής αισθητικής τελικό αποτέλεσμα, προσεγμένο στη λεπτομέρεια του αν και με μικρές αβλεψίες, τουλάχιστον στην πρεμιέρα.

Πρόσεξα ως eretikos ένα λάθος στην εναρκτήρια σεκάνς του πρώτου επεισοδίου. Το στόρι αρχίζει με κηδεία στο Α’ Νεκροταφείο. Ο ιερέας ψέλνει, οι λιγοστοί συγγενείς και γνωστοί του μακαρίτη σιωπηλοί, ο παπάς ολοκληρώνει την τελετή πλην όμως όλοι στέκονται μπροστά σε ολοκληρωμένο- κλειστό- μνήμα, όχι ανοιχτό τάφο, ούτε καν οικογενειακό.

Μοιάζει να ξεφεύγει από τον ρεαλισμό, επίσης, το εργασιακό περιβάλλον εφημερίδας αστυνομική ρεπόρτερ της οποίας είναι η Βίκυ Παπαδοπούλου. Την βλέπουμε να εργάζεται σε high end χώρο εργασίας γράφοντας σε υπολογιστή με σήμα δαγκωμένο μήλο- που μόνον στα όνειρα τους έχουν δει οι εργαζόμενοι στον ελληνικό Τύπο, με εξαίρεση τα ατελιέ των εφημερίδων.

Εθιστική τηλεοπτική πρόταση

Η δράση στα επεισόδια, στα πρώτα δύο που μεταδόθηκαν και μάλλον αποτελούν μπούσουλα για τη συνέχεια, δεν είναι καταιγιστική. Κι αυτό είναι καλό. Η εξέλιξη έχει ρυθμό, δεν είναι γραμμική διότι το σενάριο δημιουργεί προϋποθέσεις για ανατροπές ανα πάσα στιγμή κι αυτό προσμετράται στα «ισχυρά χαρτιά» της πλοκής. Βάζει τη σκέψη να «δουλέψει». Εκεί που η πλοκή μοιάζει να είναι προβλέψιμη εκεί γίνεται απρόσμενη.

Οι ερμηνείες όλες στο ίδιο- υψηλό- επίπεδο. Προσωπικά, ως eretikos, δεν διακρίνω πρώτους, δεύτερους ή τρίτους ρόλους. Υπάρχουν οι κυρίαρχοι χαρακτήρες και δίδονται με σαφήνεια, αλλά όλοι είναι εν δυνάμει πρωταγωνιστικοί.

Στη σούμα έχω να πω ότι είναι μια εθιστική τηλεοπτική πρόταση, που αξίζει να την δει κάποιος και ας ξενυχτίσει.

 

 

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X