Θέμα

Κασσελάκης στο Star: Πορεία προς την κοινωνία για να χτίσουμε τις μεγάλες αλλαγές

Κασσελάκης στο Star: Πορεία προς την κοινωνία για να χτίσουμε τις μεγάλες αλλαγές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης. «Θα είμαστε σε διάδραση με την κοινωνία», είπε στο Star τονίζοντας ότι «από τώρα θα αρχίσουμε να χτίζουμε με την κοινωνία τις μεταρρυθμίσεις μας».

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι πρέπει να φέρουμε λύσεις στον ελληνικό λαό. Δεν πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις επόμενες εκλογές, πρέπει να προτείνουμε τώρα τις μεταρρυθμίσεις που θα κάνουμε», εξήγησε.

Αναφερόμενος στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία σημείωσε πως το κράτος και η τοπική αυτοδιοίκηση απέτυχαν να προστατεύσουν τους πολίτες.

Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε την ανάγκη να γίνει απορρόφηση των πόρων για να γίνουν τα απαραίτητα έργα, ενώ άσκησε δριμεία κριτική στη ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο προέτρεψε να ασχολείται με το Κράτος και την προστασία των πολιτών.

«Δεν φτάνει απλά να δίνεις μια αποζημίωση και να σου λέει το κράτος βρες τον τρόπο (…) Η πολιτεία θα έπρεπε να έχει μια οργάνωση», ανέφερε, ενώ απαντώντας για το «άλλο εκσυγχρονισμός, άλλο μοντερνισμός» που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι «καλά θα έκανε να ασχολείται με τον εκσυγχρονισμό του κράτους παρά με εμένα» συμπληρώνοντας μεταξύ άλλων ότι έχει τον Σωκράτη Φάμελλο στη Βουλή να αντιμετωπίσει.

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει ζωές στα χέρια του, που βασίζονται στον εκσυγχρονισμό του κράτους» είπε.

Σε σχετική ερώτηση για το αν θεωρεί ότι αποτελεί πρόβλημα ότι δεν θα είναι στη Βουλή, απάντησε ότι η απουσία του από τη Βουλή δεν είναι πρόβλημα. Συμπλήρωσε παράλληλα ότι είναι «ανακούφιση» για εκείνον ότι υπάρχει στη Βουλή ο Σ. Φάμελλος. Στόχος είναι «να φέρουμε τη Βουλή μέσα στην κοινωνία».

«Επιλέγω να ζω τη ζωή μου με προσφορά για τον τόπο μου. Βεβαίως επιλέγω να είμαι αριστερός. Το να είσαι αριστερός είναι μια στάση ζωής, είναι αξιακός κώδικας. Είναι και πολιτική με πυξίδα τον άνθρωπο», απάντησε στην ερώτηση για το αν είναι αριστερός.

Ερωτώμενος σχετικά με την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ότι αυτή «άρχισε από τις θέσεις μου» και ότι «έβαλα ξεκάθαρες θέσεις» για πάρα πολλά ζητήματα και συνιστούν ένα σχέδιο για μια πατριωτική, σύγχρονη αριστερά. «Με παρότρυνε ο κόσμος. Από τις ιδέες και τις θέσεις μου ξεκίνησε η υποψηφιότητά μου».

«Πιστεύω στην αυτοδύναμη, αριστερά. Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι ενωμένη και να ενισχυθεί», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να δώσουμε φωνή στην κοινωνία».

«Τα όργανα έχουν τεράστιο ρόλο, αλλά πρέπει να διευκολύνουν την παραγωγή πολιτικής από την βάση» ανέφερε παράλληλα, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να είμαστε όλοι νηφάλιοι για τους λόγους που είμαστε στην πολιτική – είμαστε στην πολιτική για τον πολίτη».

«Εγώ είμαι εδώ ανοιχτός σε όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να συνομιλήσω. Τους καλώ όλους να έρθουν μαζί και να γίνουμε κυβερνώσα παράταξη» ανέφερε, ενώ σημείωσε επίσης ότι «είμαι υπηρέτης του κόμματος».

Αναφερόμενος στην οικονομία υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «η επενδυτική βαθμίδα έγινε στους ώμους του πολίτη». Παράλληλα απαντώντας σε σχετικό ερώτημα είπε ότι «δεν υπάρχει ανάγκη για επιπλέον φορολογία». Στέγη – αποκέντρωση – πράσινη μετάβαση και κοινωνικό κράτος ήταν οι άξονες που έθεσε.

Αναφορικά με τα εθνικά ζητήματα σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο διάλογος είναι ευπρόσδεκτος και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ξεκάθαρες θέσεις που κατά τη γνώμη μας προωθούν την ειρήνη και τα εθνικά μας συμφέροντα πάνω σ’ αυτό όμως υπάρχουν κόκκινες γραμμές, όπως η αποστρατικοποίηση των νησιών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X