Ευάγγελος Αντώναρος

Η σύσκεψη για τις φωτιές αποκάλυψε ένα κράτος σε πλήρη διάλυση

Η σύσκεψη για τις φωτιές αποκάλυψε ένα κράτος σε πλήρη διάλυση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
Εάν οι δεκαοκτώ αξιωματούχοι που, έχοντας περατώσει προφανώς τις διακοπές τους, εδέησαν με καθυστέρηση να μετάσχουν σήμερα σε σύσκεψη με θέμα την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, δεν μπόρεσαν να αποφασίσουν κάτι λιγότερο ανούσιο και γελοίο από όσα ανακοίνωσαν, τι να πει κανείς;
Κράτος σε πλήρη αποδιοργάνωση. Κι έχουν το θράσος να μας λένε ότι αυτά τα αποφάσισαν υπουργοί, αρχηγοί επιτελείων και διάφοροι άλλοι παρατρεχάμενοι. Α ναι κι ο αρχηγός της ΕΥΠ — μην τον ξεχάσω. Και τι μας είπαν; Δηλαδή μέχρι τώρα δεν γίνονταν ουσιαστικοί περίπολοι ας πούμε; Ούτε μετά τη Ρόδο. Όλα κατόπιν εορτής. Για τα μάτια του κόσμου. Για λόγους επικοινωνίας και συγκάλυψης ευθυνών.
Αποκωδικοποιώ:
1. Μας λένε: Ότι η κατάσταση δεν ελέγχεται , άρα αφήνουμε τα πάντα να καούν. Έτσι απλά.
2. Μας λένε: Ότι η μόνη λύση είναι να μείνουν όλοι σπίτια τους — και να μην πάνε στα δάση και στα βουνά. Θυμήθηκαν φαίνεται την εποχή του εγκλεισμού λόγω κορονοϊού κι ίσως κάνουν καινούργια πρόβα τζενεράλε.
3. Μας λένε: Οτι όποιος δεν υπακούσει, θα τιμωρηθεί αυστηρά — χωρίς να λένε πως. Μέθοδοι “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”. Μας έχει συνηθίσει άλλωστε σ’ αυτά το αυταρχικό καθεστώς Μητσοτάκη.
4. Και να μη ξεχάσω: Ο Λουδοβίκος πρωθυπουργός δεν είχε καιρό μέχρι σήμερα να ασχοληθεί με αυτά. Προτεραιότητα έχει για τον “άρχοντα” το δείπνο στο Μαξίμου — όπου επιχειρεί να το παίξει διεθνής πολιτικός παράγοντας. Κανονικά θα έπρεπε να το είχε ακυρώσει και να κάνει απλή σύσκεψη των ηγετών. Αλλά από ευαισθησία μηδέν καθώς καίγεται όλη η χώρα.
Κατά τα άλλα: Το πρώτο δίμηνο της δεύτερης τετραετίας του επανεκλεγέντος με 41% πρωθυπουργού εξελίσσεται σε μεγαλύτερη τραγωδία από ολόκληρη την προηγούμενη 4ετία.
Αν και τα χειρότερα — σας το έχω ξαναπεί — έρχονται. Θα τα ζήσουμε τους επόμενους μήνες. Στον ευαίσθητο χώρο των σχέσεων μας με την Τουρκία. Το πρώτο επεισόδιο το ζήσαμε τις τελευταίες μέρες με όσα έγιναν από τους Τουρκοκυπρίους στην Πύλα της Κύπρου. Την οποία βέβαια δεν διανοήθηκε να επισκεφθεί ούτε ένας υπουργός εξ Αθηνών. Έστω και για ηθική συμπαράσταση.
Σιγά μην εκτεθεί ο Μητσοτάκης με πρωτοβουλίες που ενοχλούν τον Ερντογάν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X