Ευάγγελος Αντώναρος

Πρωτάκουστο: Επικίνδυνα όσα είπε ο Μητσοτάκης στο CNN για εδαφικά θέματα με την Τουρκία

Πρωτάκουστο: Επικίνδυνα όσα είπε ο Μητσοτάκης στο CNN για εδαφικά θέματα με την Τουρκία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
Αυτό είναι πρωτοφανές, πρωτάκουστο και χωρίς προηγούμενο στην πολιτική και διπλωματική ιστορία της Ελλάδας από την Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.
Ο Μητσοτάκης μίλησε — σε συνέντευξη με το CNN — για ΕΔΑΦΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ με την Τουρκία. Οτι είπε ότι δεν συμφωνούμε σε αυτά, είναι ΧΩΡΙΣ ΣΗΜΑΣΙΑ.
Από πότε αναγνωρίζει η Ελλάδα την ύπαρξη εδαφικών θεμάτων με τη γειτονική χώρα; Πάντως όχι με κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου, όχι με κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή, όχι με κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά, όχι με κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα.
Δυο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: Η ο Μητσοτάκης δεν έχει συναίσθηση της βαρύτητας και της ειδικής σημασίας των λέξεων και των όρων που χρησιμοποιεί. Και μάλιστα σε διεθνές περιβάλλον ή το κάνει συνειδητά έχοντας πάρει αποφάσεις κι ενδεχομένως είναι έτοιμος να προχωρήσει στις περίφημες υποχωρήσεις που μας έχει ήδη αναφέρει. Τα είπε λοιπόν για να προϊδεάσει τους Έλληνες;
Αν συμβαίνει το πρώτο, πρέπει να ανασκευάσει άμεσα. Αν και το κακό έχει γίνει. Αν συμβαίνει, ο μη γένοιτο το δεύτερο, ο άνθρωπος επιβεβαιώνει ότι είναι επικίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα και την ακεραιότητα της χώρας. Και πρέπει να μας αδειάσει μια ώρα αρχύτερα τη γωνιά.
Τι λένε για όλα αυτά τα κορυφαία — ενεργά και μη — στελέχη της Νέας Δημοκρατίας; Ανέχονται σιωπηρά να τσαλακώνει και να ισοπεδώνει αυτός ο κύριος τη σταθερή εξωτερική πολιτική δεκαετιών;

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X