Ευάγγελος Αντώναρος

Το «βαρύ βιογραφικό» ενός πρώην κατηγορουμένου, νυν πρωθυπουργού – Λέγε με Μητσοτάκη

Το «βαρύ βιογραφικό» ενός πρώην κατηγορουμένου, νυν πρωθυπουργού – Λέγε με Μητσοτάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συχνά – πυκνά κάνει επίκληση στο βαρύ βιογραφικό του που συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων, «10 χρόνια προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα», όπως ο ίδιος ισχυρίζεται.

Τρίχες κατσαρές.

Η ουσιαστική διαδρομή του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ιδιωτικό τομέα, ήταν όταν διορίστηκε από τον Κώστα Σημίτη ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος μίας θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας, που φυσικά τότε ήταν υπό δημόσιο έλεγχο. Της διαβόητης IVEN, στην οποία «μεγαλούργησε» για κάτι λιγότερο από 3 χρόνια (2001-2003).

Ήταν το κόλπο Σημίτη για να κάνει πλιάτσικο, ιδρύοντας εταιρείες ιδιωτικού δικαίου οι οποίες απομυζούσαν δημόσιο χρήμα. Τι ακριβώς έκανε ο μέγας manager Μητσοτάκης στην συγκεκριμένη εταιρεία; Πλιάτσικο στα κοινοτικά κονδύλια!

Σκοπός της συγκεκριμένης εταιρείας ήταν να επιλέγει νεοσύστατες, Start Ups που θα λέγαμε σήμερα και να τους δίνει επιδοτήσεις. Η συνέχεια ήταν εξωφρενική. Η εταιρεία που διεύθυνε ο μεγάλος manager Μητσοτάκης, το 2003 τέθηκε σε εκκαθάριση! Ενώ όταν άλλαξε η κυβέρνηση, αποκαλύφθηκε ένα τεράστιο σκάνδαλο: Καμία από τις εταιρείες οι οποίες είχαν πάρει λεφτά με υπογραφή Μητσοτάκη, δεν πληρούσε τις προδιαγραφές! Το αποτέλεσμα ήταν η Εθνική Τράπεζα να υποχρεωθεί να επιστρέψει πίσω όλα τα ποσά των επιδοτήσεων! Και η Ελλάδα φυσικά να γίνει ρεζίλι διεθνώς για άλλη μια φορά, με την υπογραφή Μητσοτάκη.

Για την υπόθεση όπως ήταν επόμενο, υπήρξε παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Ο εισαγγελέας έστειλε την δικογραφία στη Βουλή, ζητώντας την άρση ασυλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη! Ο οποίος στο μεσοδιάστημα είχε εκλεγεί βουλευτής… Και τότε, εκείνο το μαύρο Γενάρη του 2009, η Βουλή κάλυψε τον Μητσοτάκη, παρότι όταν συμμετείχε στο σκάνδαλο δεν ήταν καν βουλευτής…

Έτσι ακριβώς την γλύτωσε ο νυν πρωθυπουργός της Ελλάδος.

Μην αναρωτιόμαστε λοιπόν γιατί επιτίθεται κατά της Ευρωπαίας εισαγγελέως, γιατί απεχθάνεται την Μαρία Καρυστιανού, γιατί γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τις εκατοντάδες χιλιάδες υπογραφές για την άρση ασυλίας των βουλευτών και υπουργών. Πολλά μπορεί να καταλογίσει κάποιος στον πρωθυπουργό, όχι όμως τάσεις αυτοχειρίας…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X