Φενγκ Σούι: Συμβουλές και tips για τύχη και χρήματα

Μπορούμε να βελτιώσουμε τη ζωή μας με μερικές απλές αλλαγές στο χώρο μας. Αρκεί να ακολουθήσουμε κάποιες βασικές οδηγίες του φενγκ σούι ώστε να προσελκύσουμε τη θετική ενέργεια και την αρμονία. Ας δούμε πώς μπορούμε να προσκαλέσουμε την καλή τύχη και το χρήμα.

  1. Ξεκινήστε βάζοντας τάξη. Η ακαταστασία, το μπέρδεμα των αντικειμένων και γενικότερα ο χαμός μέσα στο σπίτι σας είναι ένδειξη στάσιμης ενέργειας. Το φενγκ σούι υποστηρίζει ότι τα χρήματα «σκουντουφλάνε» ακριβώς εκεί!
  2. Επιδιορθώστε ό,τι είναι χαλασμένο. Οτιδήποτε δεν λειτουργεί ή είναι σπασμένο υποδηλώνει τομείς του σπιτιού αλλά και του εαυτού σας που δεν πάνε καλά. Και ό,τι είναι αδύνατον να επισκευαστεί μην το κρατάτε. Πετάξτε το!
  3. Χρησιμοποιήστε το μοβ και το πράσινο. Αν θέλετε να επιταχύνετε την επέλαση της καλής σας τύχης, βάλτε μοβ και πράσινο σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Κατά το φενγκ σούι, το χρήμα πάει και πέφτει όπου δει αυτά τα χρώματα.
  4. Μεταχειριστείτε σωστά τα λεφτά σας. Κρατήστε τα χαρτονομίσματά σας απλωμένα σε μεγάλα πορτοφόλια και όχι διπλωμένα ή τσακισμένα. Το φενγκ σούι υποστηρίζει ότι με αυτόν τον τρόπο θα έρθουν και άλλα. Φυλάξτε τα βιβλιάρια και τα μπλοκ επιταγών σας σε κουτί χρώματος -καλά το μαντέψατε- πράσινο ή μοβ. Το κουτί πρέπει να είναι τοποθετημένο στην έξω αριστερή γωνία του γραφείου σας παρακαλώ. Και μη φυλάτε αποδείξεις εξόδων μαζί με τα χρήματα σας, όπως πχ. μέσα στο πορτοφόλι σας.
  5. Μην είστε τσιγκούνηδες. Τα λεφτά είναι και αυτά μια μορφή ενέργειας που πρέπει να κυλάει μέσα και έξω από τη ζωή σας. Δηλαδή, μην το πολυσκέφτεστε και με χαρά δώστε όχι μόνο τα χρήματά σας αλλά και τα καλά σας συναισθήματα. Το σύμπαν θα σας ανταμείψει φέρνοντας τα πίσω σε εσάς πολλαπλασιασμένα!
  6. Το χρήμα και η τύχη φεύγουν από τα σιφόνια. Γι’ αυτό κλείνετε το καπάκι της λεκάνης, βάλτε τις τάπες στα σιφόνια και έχετε πάντα κλειστή την πόρτα της τουαλέτας.
  7. Ένα στοιχείο με τρεχούμενο νερό θα σας φέρει πολλή τύχη και θετική ενέργεια. Ένα μικρό επιτραπέζιο διακοσμητικό με τρεχούμενο νερό είναι αρκετό.
  8. Βάλτε φρέσκα λουλούδια στα βάζα σας και μη χρησιμοποιείτε ποτέ αποξηραμένα. Τα κλαδιά από μπαμπού ίσως να ξέρετε ότι φέρνουν καλή τύχη και χρήματα, αυτό όμως που δεν ξέρετε είναι ότι χρειάζεστε εννέα κλαδιά για να ενεργοποιηθούν οι ιδιότητές τους!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ