Fragilemag

Ας μιλήσουμε επιτέλους για το άγχος της επίδοσης (στον έρωτα)

Ας μιλήσουμε επιτέλους για το άγχος της επίδοσης (στον έρωτα)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

επιμέλεια | Νίκος Βλάχος //

Να το πάρουμε από την αρχή. Δεν είμαστε “αστυνομία” καμίας σεξουαλικής συμπεριφοράς ή προσανατολισμού. Λέμε το εξής, πως ανεξάρτητα από το αν βρισκόμαστε σε μία σταθερή σχέση, αν η σχέση μας είναι καινούργια ή αν ακόμα επιθυμούμε τις περιστασιακές σχέσεις, το άγχος στο σεξ μπορεί να αποτελεί μια πραγματικότητα, η οποία να επηρεάζει την ερωτική μας συμπεριφορά, την ίδια μας τη ζωή.

Τι είναι το άγχος επίδοσης;
Το άγχος είναι δυνατόν να εκδηλωθεί με διάφορους τρόπους και συμπτώματα προκαλώντας δυσκολίες στην έκφραση της σεξουαλικότητάς. Οι ρίζες του μπορεί να βρίσκονται σε αρνητικές εμπειρίες του παρελθόντος, σε σεξουαλικές δυσλειτουργίες, στρες ή διαφόρους άλλους παράγοντες που αλληλοδιαπλέκονται με την ερωτική διάθεση και τον τρόπο που βιώνεται ο εαυτός ως ερωτικό υποκείμενο. Η ένταση της εκδήλωσης του άγχους επίδοσης ενδέχεται να οδηγήσει ακόμα και στην αποφυγή του σεξ και την απομόνωση.

Εντοπισμός του άγχους επίδοσης
Αρχικά φαίνεται προφανές, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβετε εάν αντιμετωπίζετε άγχος για το ίδιο το σεξ ή εάν αντιμετωπίζετε κάτι άλλο που μπορεί επίσης να προκαλεί άγχος στο σεξ. Αν παρατηρείτε να επηρεάζεται αρνητικά η διάθεσή σας ως αποτέλεσμα της σωματικής επαφής με έναν ερωτικό παρτενέρ ή με τη σκέψη μιας επικείμενης σεξουαλικής δραστηριότητας, είναι πιθανόν πως βιώνετε άγχος γύρω από το σεξ.

Αιτίες του άγχους επίδοσης
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να αντιμετωπίζει σεξουαλικό άγχος και σε πλείστες περιπτώσεις αυτό δεν είναι εμπεδωμένο από το ίδιο το άτομο. Οι λόγοι που συνήθως εμπλέκονται με την εκδήλωση αυτού του άγχους έχουν να κάνουν με….

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X