Fragilemag

Ιντεάλ – Άστορ | Ενώνοντας φωνές για την επιβίωση τους

Ιντεάλ – Άστορ | Ενώνοντας φωνές για την επιβίωση τους
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το απόγευμα της Τρίτης (4 Απριλίου 2023) είχαμε τη συνέντευξη τύπου, στον κατάμεστο κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ, με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τα ιστορικά σινεμά του κέντρου της Αθήνας ΙΝΤΕΑΛ, ΑΣΤΟΡ –εξελίξεις που θέτουν εν αμφιβόλω την επιβίωση των δύο αιθουσών της Πανεπιστημίου και της Στοάς Κοραή.

Τη συνέντευξη τύπου συντόνισε ο Λουκάς Κατσίκας, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Ξεκινώντας με ένα συνοπτικό χρονικό της υπόθεσης να πούμε πως ο e-ΕΦΚΑ αποφάσισε να εκμισθώσει σε επενδυτές τα κτίρια στα οποία βρίσκονται οι δυο ιστορικοί κινηματογράφοι: τo κτίριο του ΙΝΤΕΑΛ στον Όμιλο Μήτση (ο οποίος αναδείχθηκε ανάδοχος του σχετικού πλειοδοτικού διαγωνισμού) για πεντάστερο ξενοδοχείο, και μελλοντικώς το κτίσμα όπου στεγάζεται το ΑΣΤΟΡ (πιθανόν για συγκρότημα γραφείων). Μετά την εύλογη ανησυχία που προκλήθηκε για την τύχη των σινεμά, ο ΕΦΚΑ υπήρξε καθησυχαστικός για τη συνέχιση της λειτουργίας τους, και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στη σχετική αιτιολογική έκθεση του, πρότεινε την έκδοση Υπουργικής Απόφασης για τον χαρακτηρισμό ως διατηρητέας της χρήσης των δύο κινηματογράφων.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X