Fragilemag

Μπύρα: Οταν οι γυναίκες κυριαρχούσαν στη ζυθοποιία

Μπύρα: Οταν οι γυναίκες κυριαρχούσαν στη ζυθοποιία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
Μέχρι τη δεκαετία του 1500, η παρασκευή μπύρας ήταν κυρίως γυναικεία δουλειά έως ότου μια συκοφαντική εκστρατεία κατηγόρησε τις γυναίκες ζυθοποιούς ως μάγισσες. Μεγάλο μέρος της εικονογραφίας που αναπαριστά τις μάγισσες, από το μυτερό καπέλο μέχρι τη σκούπα, μπορεί να προέκυψε από τη σύνδεσή της με τις γυναίκες ζυθοποιούς.
Παρασκευή μπύρας. Μια συνηθισμένη δουλειά του σπιτιού
Οι άνθρωποι πίνουν μπύρα εδώ και 7.000 χρόνια και οι αρχικοί παρασκευαστές ήταν γυναίκες. Από τους Βίκινγκς στους Αιγύπτιους, οι γυναίκες έφτιαχναν μπύρα τόσο για θρησκευτικές τελετές όσο και για να έχουν ένα θρεπτικό σπιτικό ρόφημα.
Η μοναχή Hildegard von Bingen που ζούσε στη Γερμανία, έγραψε για τον λυκίσκο τον 12ο αιώνα και πρόσθεσε το εν λόγω συστατικό στη συνταγή μπύρας της.
Από τη λίθινη εποχή έως το 1700, η μπύρα ήταν ένα βασικό είδος σε ένα σπίτι για τις περισσότερες οικογένειες στην Αγγλία και σε άλλα μέρη της Ευρώπης. Το ποτό ήταν ένας φθηνός τρόπος κατανάλωσης και συντήρησης των κόκκων κριθαριού. Για την εργατική τάξη, η μπύρα παρείχε μια σημαντική πηγή θρεπτικών συστατικών, γεμάτη υδατάνθρακες και πρωτεΐνες.

Επειδή το ποτό ήταν τόσο κοινό μέρος της διατροφής του μέσου ανθρώπου, η ζύμωση ήταν, για πολλές γυναίκες, μια από τις συνήθεις οικιακές εργασίες τους. Ορισμένες γυναίκες άρχισαν να βλέπουν την παραγωγή μπύρας ως τρόπο για να εξοικονομήσουν χρήματα και την προώθησαν στην αγορά. Οι χήρες ή οι άγαμες γυναίκες στήριξαν στην παρασκευή μπύρας την επιβίωσή τους, ενώ οι παντρεμένες συνεργάστηκαν με τους συζύγους τους για να διευθύνουν επιχειρήσεις μπύρας.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Γυναίκες στη Νότια Αφρική κατά τη διάρκεια παρασκευής μπύρας

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X