Fragilemag

Σινεμά | “Η Μέθοδος των Γουίλιαμς” – Η καλύτερη υποψηφιότητα που έθεσε ποτέ ο Γουίλ Σμιθ για Όσκαρ

Σινεμά | “Η Μέθοδος των Γουίλιαμς” – Η καλύτερη υποψηφιότητα που έθεσε ποτέ ο Γουίλ Σμιθ για Όσκαρ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Γουίλ Σμιθ χτυπά την πόρτα των Όσκαρ. Ο θόρυβος που αφήνει είναι συντριπτικός. Υπήρξε δύο φορές υποψήφιος. Αυτή τη φορά οι πιθανότητες να σηκώσει με τις παλάμες του το περίφημο αγαλματίδιο είναι περισσότερες από ποτέ. Στο “Η Μέθοδος των Γουίλιαμς” ερμηνεύει τον ψυχαναγκαστικό Ρίτσαρντ Γουίλιαμς. Τον πατέρα της Σερένα και της Βένους Γουίλιαμς. Η ταινία διηγείται την πραγματική ιστορία μιας οικογένειας που χάρη στην ακλόνητη θέληση και πίστη ανέθρεψε στους κόλπους της δύο από τους μεγαλύτερους θρύλους του τένις αλλά και του παγκόσμιου πρωταθλητισμού. Δίπλα στην αξιοπρόσεκτη ερμηνεία του Γουίλ Σμιθ, οι θεατές βλέπουν και τις Άνζανου Έλις, Σενάγια Σίντνεϊ, Ντέμι Σίνγκλετον μαζί με τους Τόνι Γκόλντουιν και Τζον Μπέρνταλ.

•Η ταινία του Ρεϊνάλντο Μάρκους Γκριν είναι υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Α’ Ανδρικού Ρόλου (Γουίλ Σμιθ), Β’ Γυναικείου Ρόλου (Άνζανου Έλις), Πρωτότυπου Σεναρίου, Μοντάζ και Τραγουδιού (Μπιγιόνσε & Ντίξον)

Ο Ρίτσαρντ Γουίλιαμς, σε ό,τι αφορά την ανατροφή των παιδιών του δεν άφησε ποτέ κάτι στην τύχη. Συχνά ένας τύπος παθητικής βίας έδινε απόχρωση στη σχέση τους. Η ταινία, λέγεται, πως έχει γερές δόσεις αλήθειας της πραγματικής ζωής που επιφύλαξε αυτός ο πατέρας στις κόρες του. Είχε γράψει το σχέδιο κατάκτησης της κορυφής για τις κόρες του προτού ακόμα αυτές γεννηθούν: Σύμφωνα με το σενάριο της ταινίας, αυτό το σχέδιο εκτεινόταν σε 78 σελίδες!

Για τον πρωταγωνιστή και παραγωγό της ταινίας Γουίλ Σμιθ, η ιστορία της Μεθόδου των Γουίλιαμς είναι η ιστορία μίας απίθανης ομάδας. «Όλοι κάνουμε απίθανα όνειρα. Η ιστορία του Ρίτσαρντ και της οικογένειάς του είναι το αμερικανικό όνειρο. Είναι λίγα τα μέρη στη Γη όπου η Βένους και η Σερένα θα τα κατάφερναν. Στον πυρήνα της η ταινία μιλάει για την επιθυμία να είσαι η καλύτερη εκδοχή σου και την ψυχική δύναμη να ξεπεράσεις τα εμπόδια».

Ο σκηνοθέτης Ρεϊνάλντο Μάρκους Γκριν λέει για τη δυναμική της οικογένειας: «Είναι ξεκάθαρο ότι η ιστορία είναι οικογενειακή. Τα μέλη των Γουίλιαμς μου είπαν για τη μητέρα που δούλευε διπλές βάρδιες για να έχουν φαγητό. Ο Ρίτσαρντ έκανε πολλές δουλειές. Αλλά όλες οι αδελφές πήγαιναν στα γήπεδα τένις. Βοηθούσαν στις προπονήσεις μέχρι να βραδιάσει. Αυτές οι μεγαλύτερες αδελφές βοηθούσαν τις μικρότερες κι αυτό μου φάνηκε απίστευτο. Η ιστορία έπρεπε να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη»…

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X