Fragilemag

Σινεμά | Η χώρα του θεού – Ο φόβος των ανθρώπων

Σινεμά | Η χώρα του θεού – Ο φόβος των ανθρώπων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μάρκος Ψυχάρης

Η σχολή του Μπέργκμαν ή εκείνη του Μάλικ βρίσκεται σε καλά χέρια. Η αραιοκατοικημένη Ισλανδία παράγει ψυχρά κινηματογραφικά συναισθήματα. Η 3η ταινία του Ισλανδού Χλινούρ Παλμασόν είναι  μια γνήσια, Ευρωπαϊκού τύπου, κινηματογραφική βουτιά στην ανθρωπινή αδυναμία. Η χώρα του Θεού (Godland) που “ανεβαίνει” αυτή την εβδομάδα στα σινεμά  ήταν η ταινία έκπληξη του Φεστιβάλ Καννών.

Η συμπαραγωγή Ισλανδίας και Δανίας έκανε πρεμιέρα στο τμήμα Un Certain Regard (Ένα κάποιο Βλέμμα) του Φεστιβάλ Καννών, κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Τμήμα Zabaltegi (επιλογή των καλύτερων ταινιών της χρονιάς) στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν και το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Σικάγου. Συμμετείχε στο Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Λονδίνου, προβλήθηκε στο Φεστιβάλ του Τορόντο και είναι στη βραχεία λίστα για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου (Feature Film List European Film Awards).

Στα τέλη του 19ου αιώνα, ένας νεαρός Δανός ιερέας ταξιδεύει σε ένα απομακρυσμένο μέρος της Ισλανδίας για να χτίσει μια εκκλησία και να φωτογραφίσει τους ανθρώπους της. Όμως όσο πιο βαθιά βυθίζεται στο εσωτερικό αυτού του επιβλητικού τόπου τόσο πιο πολύ απομακρύνεται από τον σκοπό του, την αποστολή και την ηθική του.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X