Fragilemag

Θέατρο Ντοκιμαντέρ | Το δεύτερο Meeting Event από 24 έως 26 Οκτωβρίου στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων

Θέατρο Ντοκιμαντέρ | Το δεύτερο Meeting Event από 24 έως 26 Οκτωβρίου στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

“Το θέατρο ντοκιμαντέρ αποτελεί ένα εξαιρετικά ευρύ και απελευθερωτικό πεδίο καλλιτεχνικής έκφρασης που ενεργοποιείται κάθε φορά που οι συνθήκες «εκεί έξω» μας εμπνέουν με θετικό ή αρνητικό – τις περισσότερες φορές – πρόσημο. Είναι περισσότερο ένας τρόπος αντίληψης της καλλιτεχνικής δημιουργίας σε σχέση με το κοινωνικοπολιτικό αποτύπωμά της και το ιστορικό/πολιτισμικό πλαίσιο μέσα στο οποίο αυτή γεννιέται και ωριμάζει. Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Διεθνούς Δικτύου Θεάτρου Ντοκιμαντέρ, Μάρθα Μπουζιούρη, προλογίζει μια καλλιτεχνική πράξη που την ενδιαφέρει έντονα.

Το Διεθνές Δίκτυο Θεάτρου Ντοκιμαντέρ (ΔΔΘΝ) διοργανώνει το δεύτερο MEETING EVENT, δύο χρόνια μετά τη θερμή υποδοχή της πρώτης του επιτυχημένης διοργάνωσης. Το ΔΔΘΝ συστάθηκε στις αρχές του 2020. Έχει σκοπό να δημιουργήσει έναν δυναμικό πόλο έρευνας, καλλιτεχνικής δημιουργίας και ανάδειξης του θεάτρου ντοκιμαντέρ εντός κι εκτός Ελλάδας. Μέσα από τις δράσεις του θέλει να συσπειρώσει τους δημιουργούς του είδους και να εξοικειώσει το κοινό µε το θέατρο ντοκιμαντέρ και να ισχυροποιήσει τη θέση του στη σύγχρονη δραματουργία.

Το MEETING EVENT 2022, υπό τον τίτλο «Mediterranean Stages», εγκαινιάζει τον διεθνή χαρακτήρα του ΔΔΘΝ, καθώς αυτή τη φορά στρέφει το βλέμμα στις μη δυτικές δραματουργίες. Αφιερώνει τη θεματική της συνάντησης σε σημαντικούς δημιουργούς της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής (MENA region – Middle East, North Africa), με προσκεκλημένους καλλιτέχνες από την Τουρκία, τον Λίβανο, τη Συρία, την Παλαιστίνη και την Αίγυπτο.

Το MEETING EVENT 2022 θα φιλοξενηθεί και πάλι στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων για τρεις ημέρες, από τις 24 έως και τις 26 Οκτωβρίου 2022, προσφέροντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει εκπαιδευτικά εργαστήρια, masterclasses, προβολές παραστάσεων θεάτρου ντοκιμαντέρ και συμπόσιο, με ελεύθερη συμμετοχή για όλους τους ενδιαφερόμενους.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X