Fragilemag

Το τέλος του ΚΕΘΕΑ θα σημάνει την κυριαρχία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην απεξάρτηση

Το τέλος του ΚΕΘΕΑ θα σημάνει την κυριαρχία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην απεξάρτηση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζόμενων στο ΚΕΘΕΑ μιλά για τον επίλογο του οργανισμού.
Θεωρούμε πως πέρα από τις δυσλειτουργίες του το ΚΕΘΕΑ προτείνει μια τεκμηριωμένη άποψη θεραπείας που δε βλέπει την εξάρτηση ως βιολογική νόσο του εγκεφάλου προσφέροντας υποκατάστατα. Αντίθετα την αντιμετωπίζει ως ψυχοκοινωνικό φαινόμενο και τον εξαρτημένο ως πρόσωπο που χρήζει πολυεπίπεδης και μακροχρόνιας θεραπευτικής φροντίδας. Αυτός είναι ο καλύτερος λόγος το ΚΕΘΕΑ να συνεχίσει την αυτόνομη λειτουργία του.
Οι βραχύχρονες θεραπείες και οι θεραπείες με υποκατάστατα δημιουργούν έναν πληθυσμό που ανακυκλώνεται χωρίς να βρίσκει ουσιαστική λύση και θεραπεία στο πρόβλημά του. Διαιωνίζουν την αντίληψη πως το πρόβλημα της εξάρτησης είναι δυσεπίλυτο, πράγμα που σε καμία περίπτωση δεν ισχύει.
Διαβάστε την ανακοίνωση
Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ αποφάσισε τα εξής, ως απάντηση στο προσχέδιο νόμου που κατέθεσε για διαβούλευση η Ομάδα Εργασίας του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ για τον Οργανισμό ΚΕΘΕΑ.
Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε το προσχέδιο που μας αποστείλατε για το χαρακτήρα και τον τρόπο λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ. Κατόπιν της διαβούλευσης στη Γενική Συνέλευση των Συλλόγου Εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ, έχουμε να σχολιάσουμε τα εξής:
Το παρόν προσχέδιο:
-Έχει συνταχθεί από μία επιτροπή η οποία φαίνεται ότι δεν καταλαβαίνει ή αγνοεί συνειδητά το χαρακτήρα του οργανισμού και του θεραπευτικού του μοντέλου και της 38χρονης λειτουργίας του.
-Υπερβαίνει κατά πολύ την αρμοδιότητα της επιτροπής η οποία, σύμφωνα με την ΠΝΠ, θα έφερνε πρόταση για κανονισμό λειτουργίας και όχι ένα συνολικό σχέδιο αλλαγής του χαρακτήρα του.

διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X