Γιατί σκότωσαν τον 19χρονο στο Μαρούσι;

Γιατί σκότωσαν τον 19χρονο στο Μαρούσι; H δολοφονία του 19χρονου Θωμά σε πλατεία στο Μαρούσι, χθες τα ξημερώματα, από άγνωστο, θέλουν τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ να προκρίνουν στο σενάριο ο φόνος να οφείλεται σε προσωπικές διαφορές.

Ενώ οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν την ΕΛΑΣ να εξετάζει το ενδεχόμενο η δολοφονία να έγινε στο πλαίσιο απόπειρας ληστείας.

Και τούτο διότι φαίνεται πως προηγήθηκε έντονος διαπληκτισμός του 19χρονου με τον δράστη πριν το φόνο. Κατά τη διάρκεια αυτού του διαπληκτισμού ο δράστης φέρεται να έβγαλε ξαφνικά ένα μαχαίρι και να κάρφωσε τον 19χρονο.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του αγοριού που έχασαν τον μοναχογιό τους.

Ο πατέρας του έφτασε το απόγευμα της Κυριακής  στο σπίτι της οικογένειας στο Νέο Ηράκλειο, όπου τον περίμεναν συγγενείς και φίλοι να τον στηρίξουν αυτές τις δύσκολες ώρες. Το μόνο που κατάφερε να πει πριν λυγίσει και σπαράξει στο κλάμα ήταν… «χάσαμε τον Θωμά μας».

Η 18χρονη φίλη του θύματος που ήταν μαζί του την ώρα του φονικού, στην πρώτη κατάθεσή της στους αστυνομικούς είχε υποστηρίξει ότι οι δράστες ήταν τρεις και φορούσαν κουκούλες.

Σύμφωνα με την ίδια πλησίασαν τον 19χρονο, του ζήτησαν το κινητό και τα χρήματά του και όταν αυτός αντιστάθηκε εκείνοι «έβγαλα κάτι και τον χτύπησαν στον θώρακα».

Ωστόσο, οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους μαρτυρίες που αναφέρουν ότι το θύμα καυγάδισε με κάποιους στην πλατεία… με κάποιους μάλιστα να λένε ότι ο 19χρονος αναφερόταν στους άλλους νεαρούς με τα μικρά τους ονόματα.

«Νωρίτερα είδαμε τον 19χρονο να διαπληκτίζεται με κάποιους στην πλατεία. Φώναζαν αλλά δεν καταλάβαμε για ποιον λόγο τσακώνονταν» είπαν μάρτυρες.

Το χρονικό της δολοφονίας

Ο 19χρονος και η φίλη του βρίσκονταν στην πλατεία στις 05:00 το πρωί. Τότε, όπως κατέθεσε η 18χρονη, τους πλησίασαν τρία άτομα. Άγνωστοι. Φορούσαν κουκούλες.

Ζήτησαν από το θύμα το κινητό του και λεφτά, σύμφωνα με την κατάθεση της φίλης του. Αλλά εκείνος αρνήθηκε να τους τα δώσει. Τότε, ένας από τους κουκουλοφόρους, έβγαλε από την τσέπη του (μάλλον) σουγιά και τον κάρφωσε στο στήθος του νεαρού.

Ενδεχομένως ο 19χρονος να τσακώθηκε με τους δράστες οι οποίοι και τον χτύπησαν. Κάποιοι αναφέρουν ότι μπορεί να τους κάρφωσαν ένα μαχαίρι στην κοιλιά για μικροδιαφορές σε μια οικονομική συναλλαγή.

Από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει ότι ήταν μεθυσμένοι νεαροί που είχαν έναν αρχικό διαπληκτισμό και ακολούθησε κι άλλος που έφερε το φονικό.

Αμέσως μετά, τράπηκαν σε φυγή. Λίγο αργότερα ο νεαρός, μεταφέρθηκε θανάσιμα τραυματισμένος στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Κατά τον ιατροδικαστή, έφερε τουλάχιστον ένα τραύμα στο θώρακα.

Μπροστά το φονικό ήταν κι άλλοι. Άνθρωποι που έτυχε να βρίσκονται στην πλατεία εκείνη την ώρα. Έδωσαν κι εκείνοι κατάθεση στους αστυνομικούς που ερευνούν το αιματηρό περιστατικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ