Γυναίκα

Η γοητεία της κάθε ηλικίας – Γιατί η ωριμότητα δεν πρέπει να ζηλεύει τη νεότητα

Η γοητεία της κάθε ηλικίας – Γιατί η ωριμότητα δεν πρέπει να ζηλεύει τη νεότητα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

επιμέλεια: Ελένη Σωτάκη

Δεν είναι μυστικό ότι συχνά θέλουμε να μοιάζουμε και να νιώθουμε νεότεροι. Αναπολούμε την παιδική μας ηλικία και θέλουμε να ξαναζήσουμε τη νιότη μας, αλλά τι πραγματικά μας κάνει να σκεφτόμαστε έτσι;

Βαθύτερα αίτια
Καθώς τα χρόνια περνούν, τα λάθη μας συσσωρεύονται αναπόφευκτα. Σε νεότερες ηλικίες, ο συνολικός αριθμός των λαθών μας ήταν μικρότερος. Επίσης, ενώ οι νεότεροι άνθρωποι μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για τα λάθη τους, έχουν μπροστά τους περισσότερο χρόνο να τα διορθώσουν και να τα ξεπεράσουν και κρίνονται λιγότερο αυστηρά. Οι νεότεροι μπορούν επίσης να διδαχθούν από τα λάθη των μεγαλύτερων και να μην τα επαναλάβουν.

Οι νέοι έχουν περισσότερη πρόσβαση στη γνώση και οι πληροφορίες και η εξέλιξη σε εκείνους γίνονται πιο προσιτές. Επίσης, πιθανότατα θα απολαύσουν καλύτερη τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένης της προόδου στην ιατρική. Στη ζωή τους κυριαρχεί το απρόβλεπτο με έναν τρόπο συναρπαστικό. Το μέλλον διανοίγεται μπροστά τους με άπειρες δυνατότητες. Και ενώ μπορούμε να έχουμε έναν καλό σύντροφο, εργασία και σπίτι, βιώνουμε τη λιγότερο ενθουσιώδη κατάσταση του κατασταλαγμένου ατόμου.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι εγκέφαλοι των νεότερων ανθρώπων λειτουργούν περισσότερο με την ανταμοιβή. Είναι όπως τα πυροτεχνήματα στον νυχτερινό ουρανό, όταν απολαμβάνουν απλές απολαύσεις. Είμαστε τώρα τόσο ενθουσιασμένοι με το παγωτό όσο νεότεροι;

Η διαδικασία της γήρανσης είναι κοινός τόπος για όλους. Οι νεότεροι άνθρωποι πιθανότατα θα μεγαλώσουν σαν εμάς. Γερνάμε πρώτοι, επειδή γεννηθήκαμε πρώτοι. Όταν έχουμε λιγότερα χρόνια για να ζήσουμε, έχουμε περισσότερα να ζήσουμε. Ακριβώς όπως όταν εργάζεστε και έχετε μία προθεσμία και αυτό σας κινητοποιεί και σας κάνει να γίνεστε πιο δημιουργικός αξιοποιώντας τον περιορισμένο χρόνο που διαθέτετε.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X