Διεθνή

Η Αλ Κάιντα απευθύνει κάλεσμα για τρομοκρατικές επιθέσεις

Η Αλ Κάιντα απευθύνει κάλεσμα για τρομοκρατικές επιθέσεις
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί οι Ηνωμένες Πολιτείες να μνημονεύει σήμερα την 18η επέτειο για τα οδυνηρά γεγονότα και τους περίπου 3.000 νεκρούς της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, ο ηγέτης της Αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι προέτρεψε τους μουσουλμάνους να επιτεθούν σε αμερικανικούς, ευρωπαϊκούς, ισραηλινούς και ρωσικούς στόχους.

Το SITE Intelligence Group, το οποίο παρακολουθεί τη δραστηριότητα των τζιχάντ σε απευθείας σύνδεση, ανέφερε ότι σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε η μαχητική ομάδα, ο 68χρονος al-Zawahiri επικρίνει τους “backtrackers” που είναι οι μεταμελημένοι τζιχαντιστές , που άλλαξαν τις απόψεις τους στη φυλακή ενώ χαρακτήρισαν «απαράδεκτες» τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου διότι έχουν πληγεί άμαχοι.

Σημείωσε, ακόμη ότι: «Οι χώρες σας είναι γεμάτες με αμερικανικές βάσεις, με όλους τους άπιστους εκεί και με τη διαφθορά που διαδίδουν» δήλωσε.

Υπενθυμίζεται, ότι 2.996 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν 19 μαχητές της Αλ Κάιντα κατέλαβαν τέσσερα αεροσκάφη και πραγματοποίησαν επιθέσεις αυτοκτονίας σε βάρος στόχων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Στοχεύοντας τους πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στην πιο διάσημη πόλη της Αμερικής, τη Νέα Υόρκη.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της επίθεσης, δύο αεροσκάφη χτύπησαν τους πύργους στη Νέα Υόρκη, ένα τρίτο χτύπημα στο Πεντάγωνο και ένα τέταρτο με προορισμό το Λος Άντζελες, εικάζεται ότι ανέτρεψαν οι επιβάτες, που εξεγέρθηκαν, με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να καταπέσει, στην πολιτεία της Πενσιλβάνια.

Σχετική εικόνα

Ο Αιγύπτιος Αϊμάν αλ Ζαουάχρι ανέλαβε αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα μετά την σύλληψή και τον θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ενώ πολλοί αναφέρουν ότι αυτός ήταν που τον πρόδωσε.

Σχετική εικόνα

Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Μηταράκης: Στο τέλος Σεπτεμβρίου οι αυξημένες συντάξεις χηρείας

Πέθανε ο Αντώνης Λιβάνης

Εβδομάδα μόδας Νέα Υόρκη: Ο Tom Ford μαγνήτισε τα βλέμματα με τις δημιουργίες του

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X