Διεθνή

Ηττα της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία

Ηττα της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία υπέστη σημαντική στρατιωτική ήττα στη Βόρεια Συρία χάνοντας τον έλεγχο της λεωφόρου Μ5 που οδηγεί στο Ιντλίμπ και την πόλη Χαν Σεϊκχούν της οποίας τον έλεγχο είχαν τζιχαντιστές τους οποίους η ίδια ενίσχυε με πολεμοφόδια και άλλα εφόδια. Η Ρωσία και η Συρία βομβάρδισαν τουρκική φάλαγγα, όπως ήδη σας ενημέρωσε ο eretikos.gr. O βομβαρδισμός υποχρέωσε την τουρκική φάλαγγα σε αναδίπλωση και υποχώρηση. Το αποτέλεσμα ήταν οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις να ελέγξουν τη λεωφόρο Μ5 στα βόρεια της πόλης Χαν Σεϊκχούν, που κατέλαβαν οι Σύριοι του Ασσαντ εκδιώκοντας τους τζιχαντιστές.

Κατά την αεροπορική επίθεση στην τουρκική φάλαγγα που αποτελούνταν από 29 φορτηγά πέντε τανκς και δύο θωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού, σκοτώθηκε και ο ηγέτης της οργάνωσης των “επαναστατών της Συρίας”. Πρόκειται για μία αντάρτικη ομάδα που συνεργάζεται στενά με την Τουρκία. Ελέγχεται από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας, τη διαβόητη ΜΙΤ.

Οπως αναφέρουν αραβικά μέσα ενημέρωσης τα πυρομαχικά προορίζονταν για τους τζιχαντιστές στην πόλη Χαν Σεϊκχούν.  Και όπως προαναφέραμε σήμερα κατέλαβαν οι συριακές στρατιωτικές κυβερνητικές δυνάμεις.

Δείτε το βίντεο της τουρκικής φάλαγγας

 

 

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X