Καιρός

Καιρός – Μαρουσάκης: Από τα Θεοφάνεια έρχεται κακοκαιρία τύπου «Π» (βίντεο)

Καιρός – Μαρουσάκης: Από τα Θεοφάνεια έρχεται κακοκαιρία τύπου «Π» (βίντεο)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αλλάζει ο καιρός από το ερχόμενο Σάββατο (Θεοφάνεια). Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη αναμένεται μια νέα κακοκαιρία τύπου «Π», να χτυπήσει τη χώρα μας.

Ειδικότερα σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη αύριο, Παρασκευή, Παραμονή Θεοφανίων ο καιρός θα είναι καθαρός με ηλιοφάνεια και καλές θερμοκρασίες, με λίγες κατά τόπους συννεφιές οι οποίες ίσως δώσουν κάποιες πρόσκαιρες βροχές, προς το βόρειο Ιόνιο.

 

Το Σάββατο, ανήμερα Θεοφανίων, ο καιρός θα αρχίσει να επιδεινώνεται από το απόγευμα και μετά, με αποτέλεσμα να σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και στη συνέχεια σταδιακά τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν πιο ανατολικά για να επηρεάσουν και άλλα γεωγραφικά διαμερίσματα.

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στους νοτιάδες που θα πνέουν με ένταση 7-8 μποφόρ σε Ιόνιο και Αιγαίο.

 

Έρχεται κακοκαιρία τύπου «Π» από την Κυριακή

Την Κυριακή, θα είναι έντονοι οι χρωματισμοί και θα έχουμε καιρό τύπου «Π». Έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν στα δυτικά, τα βόρεια και στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Θα υπάρξει μια «τρύπα», μια εξασθένηση των φαινομένων στο εσωτερικό του γράμματος «Π», δηλαδή στην ανατολική Στερεά, στη Θεσσαλία και τις Σποράδες. Τα εντονότερα φαινόμενα αναμένεται να σημειωθούν κυρίως στη δυτική Ελλάδα, όπου αναμένεται να πέσουν 40-50 χιλιοστά βροχής, ενώ αντίστοιχο θα είναι το σκηνικό κατά τόπους και στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου.

 



 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X