Καιρός

Καιρός-Τσατραφύλλιας: Κρύο και καταιγίδες στο τέλος Νοεμβρίου και άλμα θερμοκρασίας τον Δεκέμβριο

Καιρός-Τσατραφύλλιας: Κρύο και καταιγίδες στο τέλος Νοεμβρίου και άλμα θερμοκρασίας τον Δεκέμβριο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας αφού με την πρόγνωσή του προειδοποιεί για «δυνητικά επικίνδυνες καταιγίδες το διήμερο Τρίτη-Τετάρτη» ενώ μετά θα ακολουθήσει θερμή εισβολή με θερμοκρασίες 8-9 βαθμούς πάνω από το φυσιολογικό.

Όπως λέει ο μετεωρολόγος «από σήμερα το βράδυ και από τα δυτικά περιμένουμε νέα κακοκαιρία η οποία αυτή τη φορά δεν θα φέρει κρύα και χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα αλλά μεγάλα ύψη βροχής και θυελλώδεις νοτιάδες».

 

Αναλυτικά η ανάρτησή του έχει ως εξής:

«Η εμμονή των νοτιάδων, οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες , η αφρικάνική σκόνη και οι δυνητικά επικίνδυνες καταιγίδες το διήμερο Τρίτη-Τετάρτη 28-29/11 συνθέτουν το καιρικό προφίλ αυτής της εβδομάδας.

Πιο συγκεκριμένα από σήμερα το βράδυ και από τα δυτικά περιμένουμε νέα κακοκαιρία η οποία αυτή τη φορά δεν θα φέρει κρύα και χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα αλλά μεγάλα ύψη βροχής και θυελλώδεις νοτιάδες.

 

-Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι η δυτική Ελλάδα,η δυτική Κρήτη,οι Κυκλάδες και η ανατολική νησιωτική χώρα.Επίσης θα επηρεαστούν και οι ευπαθείς νομοί Καρδίτσας και Τρικάλων.

-Αξιοσημείωτη ακόμη θα είναι η θερμή εισβολή που θα επηρεάσει τη χώρα μας από τη Πέμπτη 30/11 και μετά η οποία θα εκτοξεύσει τη θερμοκρασία ακόμα και 8-9 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα».

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X