Καιρός

Meteo – κακοκαιρία: Από το βράδυ με σφοδρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ανεμοστρόβιλους (χάρτες)

Meteo – κακοκαιρία: Από το βράδυ με σφοδρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ανεμοστρόβιλους (χάρτες)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Από σήμερα το βράδυ αναμένεται να επηρεάσει την Ελλάδα η κακοκαιρία, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες, σύμφωνα με το meteo.

Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από τη δυτική Ελλάδα, ενώ μέχρι το πρωί της Κυριακής οι βροχές και οι καταιγίδες θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές εκτός από τα νότια νησιωτικά τμήματα.

 

Μάλιστα το επίπεδο βροχόπτωσης θα είναι κατηγορίας 4 και στη Δυτική Ελλάδα θα ξεπεράσουν τα 200 χιλιοστά, καθώς αναμένονται σφοδρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις. 

Στη συνέχεια, θα σημειωθούν τοπικά ισχυρές καταιγίδες στη δυτική και στη βόρεια Ελλάδα καθώς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπου είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις έως μεγάλου μεγέθους (>2 εκ.) και ανεμοστρόβιλους.

 

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας είναι τα σημαντικά ύψη βροχής στη δυτική Ελλάδα. Επίσης, αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις στα δυτικά ηπειρωτικά ορεινά πάνω από τα 1.500 μέτρα (ενδεικτικό υψόμετρο).

Οι νότιοι άνεμοι θα έχουν ένταση έως 7-8 μποφόρ, ενώ αναμένεται και μεταφορά σκόνης από τη Σαχάρα κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας. Σύμφωνα με το meteo, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην κατηγορία 4 (Πολύ σημαντική).

Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται το αθροιστικό ύψος βροχής που αναμένεται έως το βράδυ της Δευτέρας στη χώρα μας και στη Δυτική Ελλάδα.

Από σήμερα το βράδυ η κακοκαιρία – Βροχές και καταιγίδες

 

Από σήμερα το βράδυ η κακοκαιρία – Βροχές και καταιγίδες

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X