Θέμα

Καιρός: Χιόνια στο Μέτσοβο και πλημμύρες στη Θεσσαλία -Δείτε Live την πορεία της κακοκαιρίας

Καιρός: Χιόνια στο Μέτσοβο και πλημμύρες στη Θεσσαλία -Δείτε Live την πορεία της κακοκαιρίας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία στη χώρα με έξι περιοχές να βρίσκονται στο «μάτι» των έντονων καιρικών φαινομένων – Χιόνια στα ορεινά και πλημμύρες σε αστικά κέντρα και πεδιάδες .Ενώ σε συναγερμό παραμένει ο κρατικός μηχανισμός για την κακοκαιρία εξπρές που χτυπά τη χώρα – Χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί οικογένεια στο Πήλιο.

Η κακοκαιρία η οποία αναμένεται να κρατήσει μέχρι τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 20 Απριλίου με έξι περιοχές να βρίσκονται στο «μάτι» των έντονων καιρικών φαινομένων από το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, το βαρομετρικό χαμηλό που συνοδεύεται από μέτωπα και ήδη προκαλεί επιδείνωση του καιρού θα συνεχίσει να επηρεάζει κυρίως τα ανατολικά τμήματα της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι σήμερα Σάββατο, οπότε και θα κινηθεί ανατολικότερα πληρούμενο. Επιπλέον αναμένονται τοπικές χαλαζοπτώσεις που θα εκδηλωθούν κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάνουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.

Τα φαινόμενα έως τις προμεσημβρινές ώρες σήμερα θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και παρουσιάζουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα στις παρακάτω περιοχές: Θεσσαλία (κυρίως ανατολικά), Σποράδες, Νότια Πιερία, Βόρεια Εύβοια Νομό Φθιώτιδας (στα βόρεια)
Νησιά ανατολικού Αιγαίου.

Δείτε Live την πορεία της κακοκαιρίας μέσω WINDY:

 

Οι περιοχές που χιόνισε

Χιονοθύελλα κατά διαστήματα σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, στον Γράμμο, στο Μέτσοβο και τα ορεινά της Θεσσαλίας με τις εικόνες να θυμίζουν χειμώνα.

Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου

Πλημμύρες στην Καρδίτσα και το Νότιο Πήλιο

Πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν αργά το βράδυ και στην Καρδίτσα με τους δρόμους να γίνονται ποτάμια.

Στο Νότιο Πήλιο εκδηλώθηκαν και χαλαζοπτώσεις όπως αναφέρει το gegonota.news.

Ενώ εικόνες από τη Λίμνη Κάρλα κάνουν τον γύρο του ελληνικού διαδικτύου, με τους κατοίκους της Λάρισας να φοβούνται μην έχουν νέα φαινόμενα.

Απεγκλωβίστηκε οικογένεια Ισραηλινών στον Λιμνιώνα

Την ίδια ώρα αίσιο τέλος είχε το βράδυ της Παρασκευής η περιπέτεια μίας οικογένειας Ισραηλινών που εγκλωβίστηκαν σε κατάλυμα Airbnb, στην περιοχή Λιμνιώνας. Σύμφωνα με τον «Ταχυδρόμο» ένα ζευγάρι με τρία παιδιά το οποίο βρισκόταν σε διακοπές στην περιοχή. Οι δύο γονείς κάλεσαν σε βοήθεια, καθώς εκείνη την ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη έντονη βροχόπτωση στην περιοχή, με αποτέλεσμα να υπάρχει άμεσος κίνδυνος να «φουσκώσει» παρακείμενος χείμαρρος.

Στο σημείο έσπευσε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου Νίκος Καμπούρης, ενώ με επικεφαλής τον ίδιο τον διοικητή των πυροσβεστικών δυνάμεων Μαγνησίας Βαγγέλη Λιακόπουλο στήθηκε «επιχείρηση» για την ασφαλή απομάκρυνση του ζευγαριού των Ισραηλινών και των τριών παιδιών τους.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και η οικογένεια μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο.

Απριλιάτικη χιονοθύελλα στη Βασιλίτσα

Χιονοπτώσεις παρατηρήθηκαν σε αρκετές περιοχές στη βόρεια Ελλάδα εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα. Χαρακτηριστικές ήταν οι εικόνες από το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας στα Γρεβενά, καθώς κατά διαστήματα υπάρχουν χιονοθύελλες με τον καιρό να μην θυμίζει 19 Απριλίου.

Την απότομη αλλαγή του καιρού και τα χιόνια, καθώς ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα θέλησε να δείξει και ο γνωστός προγνώστης, Σάκης Αρναούτογλου με live μετάδοση στον λογαριασμό του στο Facebook.

Ο Σάκης Αρναούτογλου βρέθηκε στη Φλώρινα και στη Βίγλα στα 1.500 μέτρα υψόμετρο. «Είμαι σε χειμερινό τοπίο, σε χειμωνιάτικο τοπίο εδώ στη Βίγλα. Χιονίζει εδώ κατά διαστήματα. Το έχει στρώσει και κάτω. Βλέπετε ομορφιές. Και μάλιστα μετά από καλοκαιρινές θερμοκρασίες», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου πάνω από τα 1.350 μέτρα στα ορεινά της βορειοδυτικής Ελλάδας χιονίζει και η θερμοκρασία είναι αρκετά χαμηλή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X