Κοινωνία

Κικίλιας: Μόλις εγκριθούν τα εμβόλια, την επόμενη μέρα αρχίζει ο εμβολιασμός

Κικίλιας: Μόλις εγκριθούν τα εμβόλια, την επόμενη μέρα αρχίζει ο εμβολιασμός
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στη σημερινή ενημέρωση των ιατρικών συντακτών στο υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σημείωσε ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή για την πορεία της χώρας.

Ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή να γίνει ό,τι πρέπει για να στηριχθεί το ηρωικό προσωπικό.

Έκανε λόγο για τιτάνια προσπάθεια των νοσοκομείων στη Βόρεια Ελλάδα και ανακοίνωσε ότι πολυμελής ομάδα γιατρών από τον ιδιωτικό τομέα μεταβαίνει εθελοντικά για να βοηθήσει την κατάσταση στην περιοχή.

Επίσης θα πάνε και γιατροί από νοσοκομεία όπως ο Ευαγγελισμός και το Λαϊκό. Όπως έκανε γνωστό με διάταξη που θα περάσει όλοι οι γιατροί που πάνε σε αυτά τα νοσοκομεία θα δουν διπλασιασμό των αποδοχών τους για το διάστημα που θα βρίσκονται στη Β. Ελλάδα.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα εμβόλια είπε ότι «σας δηλώνω ότι με το που θα εγκριθούν, θα παραδοθούν στην Ελλάδα και την επόμενη μέρα αρχίζει ο εμβολιασμός».

Ο υπουργός αναφέρθηκε στα συνολικά 1.018 εμβολιαστικά κέντρα, μέσω των οποίων θα μπορούν να εμβολιάζονται σε μηνιαία βάση πάνω από 2 εκατ. άτομα.

Πρώτη προτεραιότητα στον εμβολιασμό θα είναι οι επαγγελματίες του χώρου της Υγείας (γιατροί, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό), που βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» της μάχης έναντι του κορονοϊού.

Μήνυμα ΠΟΥ στην Ελλάδα: Λίγη υπομονή με μάσκες, μην εφησυχάζετε

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X