Κοινωνία

Άφαντοι δήμος Αθηναίων και Μπακογιάννης: «Ούτε αλάτι δεν πέρασαν να ρίξουν»

Άφαντοι δήμος Αθηναίων και Μπακογιάννης: «Ούτε αλάτι δεν πέρασαν να ρίξουν»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Εκτός από το επιτελικό χάος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, υπάρχει κι εκείνο στο δήμο Αθηναίων, του Κώστα Μπακογιάννη. Η κακοκαιρία προκάλεσε σωρεία προβλημάτων στο κέντρο της Αθήνας αλλά οι αρμόδιοι ήταν άφαντοι και οι καταστηματάρχες φωνάζουν ότι έπρεπε να απομακρύνουν κλαδιά που έπεσαν από το χιόνι, ολομόναχοι.

Πρωί Τρίτης (25.01.2022) με το χάος που προκάλεσε η κακοκαιρία να αποκαλύπτεται σιγά σιγά και πολλοί καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας ήρθαν αντιμέτωποι με τη δύσκολη πραγματικότητα όταν πήγαν να δουν αν είχαν σημειωθεί ζημιές στα μαγαζιά τους.

Όπως κατήγγειλαν, με τα ίδια τους τα χέρια μετέφεραν τα άπειρα κλαδιά που έπεσαν από δέντρα που «λύγισαν» από το χιόνι, αλλά και τις κατεστραμμένες ομπρέλες που έπεσαν και έφραξαν τη δίοδο για τα μαγαζιά τους. Και αυτό γιατί τα συνεργεία του δήμου δεν ήταν εκεί για να κάνουν τη δουλειά τους.

Πεζοδρόμια και δρόμοι έγιναν ένα, αφού τα πάντα τα κάλυψε το χιόνι και όπως καταγγέλλουν οι καταστηματάρχες, ούτε καν αλάτι δεν πέρασαν να ρίξουν.

Καταστηματάρχης με επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας, κατάφερε μετά βίας να μεταβεί στο μαγαζί του, επιχειρώντας μόνος του να απομακρύνει δέντρο που είχε μπλοκάρει στην είσοδο!

Το δέντρο κρεμόταν κυριολεκτικά στον αέρα, με τον ίδιο να προσπαθεί με ένα κομμάτι σκοινί να το δένει γύρω από τον κορμό.

Όπως κατήγγειλε, στη Γλάδστωνος, όπου βρίσκεται η επιχείρησή του, ο δήμος δεν έκανε καμία προετοιμασία, παρόλο που εκεί βρίσκονται αρκετά καταστήματα.

«Δεν πέρασαν ποτέ να καθαρίσουν ούτε τα δέντρα, ούτε καν να πετάξουν αλάτι» καταγγέλλει στο in.gr ο Κ. Κ. «Χτες έκλεισα την καφετέρια νωρίτερα για να μπορέσω να φύγω τόσο εγώ, αλλά και οι εργαζόμενοί μου. Αν δεν είχαμε φύγει νωρίτερα, μπορεί να είχαμε ξεμείνει και εδώ» αναφέρει.

«Σήμερα το μαγαζί παρέμεινε κλειστό, όχι μόνο λόγω της αργίας που διέταξε η κυβέρνηση, αλλά έτσι κι αλλιώς ο πεζόδρομος ήταν σε άθλια κατάσταση και να θέλαμε να δουλέψουμε, δεν θα μπορούσαμε καν να περάσουμε. Η επιχείρηση παρέμεινε κλειστή, έχασα έσοδα και οι εργαζόμενοί μου μεροκάματο. Αυτά ποιος θα μας τα πληρώσει;» συνέχισε.

«Έκατσα μόνος μου να μαζεύω τα δέντρα και τις σπασμένες ομπρέλες, ο δήμος άφαντος. Πέρασαν να δουν σε τι κατάσταση είναι η πρωτεύουσα; Κανένας σχεδιασμός, καμία προετοιμασία. Μας άφησαν στο έλεος της κακοκαιρίας», κατέληξε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X