Κοινωνία

Αγνωστα τα αίτια του θανάτου της 19χρονης στο Ναυτικού Δοκίμου

Αγνωστα τα αίτια του θανάτου της 19χρονης στο Ναυτικού Δοκίμου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πέρυσι είχε περάσει στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Αφήνει πίσω της τους γονείς της Στέλιο και Μαρία και τον αδελφό της Θανάση όπως αναφέρει το onlarissa.gr.

Νωρίτερα σήμερα, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοίνωσε τον θάνατό της κατά τη διάρκεια του Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιδείνωση της υγείας της ήταν ραγδαία από τη στιγμή που ενημέρωσε πως δεν είναι καλά.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου πρωτοετούς ναυτικής δοκίμου, ενώ ήταν στο πλοίο «Προμηθεύς», διερευνά το Πολεμικό Ναυτικό.

Η κοπέλα ενώ βρισκόταν σε θερινό εκπαιδευτικό πλου ανοιχτά της Ιταλίας παρουσίασε πυρετό αγνώστου αιτιολογίας, διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Νάπολης ωστόσο παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και εισήχθη στη ΜΕΘ όπου κατέληξε πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου.

Η πρωτοετής Ναυτική Δόκιμος Κ.Ε. ανέβασε υψηλό πυρετό ενώ επέβαινε στο πλοίο γενικής υποστήριξης (ΠΓΥ) ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ, στο πλαίσιο του Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

Στον εκπαιδευτικό πλου συμμετείχαν 158 δόκιμοι σε δύο πλοία, τη φρεγάτα «Κανάρης» και το πλοίο γενικής υποστήριξης «Προμηθεύς» (το μεγαλύτερο πλοίο του στόλου). Η 19χρονη δόκιμος, η οποία μόλις είχε τελειώσει το πρώτο έτος της σχολής, επέβαινε στο «Προμηθεύς».

Την Τρίτη  εμφάνισε πυρετό και αμέσως της χορηγήθηκαν αντιπυρετικά και αντιβίωση, ωστόσο τα συμπτώματα επέμεναν. Τα δύο πλοία κατευθύνονταν προς Νάπολη, ωστόσο λόγω της ασθένειας της νεαρής επέσπευσαν τον κατάπλου. Με την άφιξή τους στην πόλη της Ιταλίας, η δόκιμος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου εμφάνισε αιμορραγικό εξάνθημα και έπειτα σηψαιμία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X