Κοινωνία

Ιταλία: Τροφική δηλητηρίαση βλέπουν ως αίτιο για το θάνατο της Ναυτικής Δοκίμου

Ιταλία: Τροφική δηλητηρίαση βλέπουν ως αίτιο για το θάνατο της Ναυτικής Δοκίμου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην άτυχη 19χρονη ναυτική δόκιμο αναμένεται να δώσει σημαντικές απαντήσεις στο τι ακριβώς συνέβη.

Την ίδια ώρα, το ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ παραμένει σε καραντίνα ανοιχτά του λιμανιού και όπως αναφέρουν ιταλικά ΜΜΕ, αναμένεται η έγκριση της ελληνικής πλευράς προκειμένου οι ιταλικές Αρχές να πραγματοποιήσουν τεστ κορωνοϊού στο σύνολο του πληρώματος.

Στα διαδικτυακά ΜΜΕ της γειτονικής χώρας υπάρχουν πολλές αναφορές στην απώλεια της 19χρονης ναυτικής δοκίμου και του τι προηγήθηκε, αλλά και τι ακολούθησε για το ίδιο το πλοίο και το πλήρωμά του.

Αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι τα στοιχεία δείχνουν πως η 19χρονη είχε προσβληθεί από κορονοϊό στις 10 Αυγούστου (δεν είναι σαφές και δεν αναφέρεται πώς προσδιορίστηκε ακριβής ημερομηνία) και είχε πυρετό κατά την διάρκεια της πλεύσης, αλλά τα συμπτώματα είχαν υποχωρήσει. Έτσι, θεωρείται ότι δεν είναι αυτή η μόλυνση που οδήγησε άμεσα στην απώλεια της ζωής της.

Ωστόσο στη συνέχεια μπορεί να υπήρξε νέα μόλυνση από άλλο λοιμωξιογόνο παράγοντα ή κάποια τροφική δηλητηρίαση, που να βρήκε ιδιαίτερα εξασθενημένο τον οργανισμό της. Πιθανώς, όπως σημειώνεται, πρόκειται για την ίδια αιτία που άλλοι δύο νεαροί Έλληνες του πληρώματος, 21 ετών (μία γυναίκα και ένας άνδρας) παρουσίασαν υψηλό πυρετό και πόνους και επίσης μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Νάπολης όπου νοσηλεύονται σε καραντίνα. Και οι δύο βρέθηκαν αρνητικοί σε τεστ για κορονοϊό.

Υπάρχει επίσης αναφορά σε θέμα του ιταλικού πρακτορείου ANSA, όπου αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής του ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ στην Τύνιδα της Τυνησίας, 10-12 μέλη του πληρώματος είχαν αναφέρει γαστρικά προβλήματα. Εξετάζεται έτσι, αν η άτυχη 19χρονη και οι άλλοι δύο Έλληνες περιλαμβάνονταν στην ομάδα που κατανάλωσε συγκεκριμένο φαγητό σε παμπ-εστιατόριο της Τύνιδας.

Χτες το μεσημέρι, το ANSA είχε δημοσιεύσει θέμα με τίτλο «Ελληνικό πολεμικό σε καραντίνα στη Νάπολη, νεκρή 19χρονη» και υπότιτλο «Βγήκε θετική για κορονοϊό, νοσηλεύονται άλλοι δύο».

Στο κείμενο αναφέρεται ότι «Πλοίο του ελληνικού πολεμικού ναυτικού, προερχόμενο από την Τύνιδα, τέθηκε σε καραντίνα στο λιμάνι της Νάπολης από το Usmaf, το Γραφείο Ναυτιλιακής, Αεροπορικής και Συνοριακής Υγείας του Υπουργείου Υγείας.

Μία 19χρονη δόκιμη μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο del Mare στην πρωτεύουσα της Καμπανίας και πέθανε χθες το βράδυ. Τα αίτια του θανάτου δεν επισημοποιήθηκαν, αλλά η νεαρή γυναίκα βρέθηκε θετική στον Covid.

Δύο άλλοι νεαροί Έλληνες του πολεμικού ναυτικού, ένας άνδρας και μια γυναίκα, ηλικίας 21 ετών, νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο Cotugno στη Νάπολη και υποβλήθηκαν σε PCR: η κατάστασή τους δεν ήταν σοβαρή.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη συνάντηση στο νομό για το θέμα με τους εκπροσώπους του Δήμου, του ASL και του Usmaf».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X