Κοινωνία

Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα! Πότε ξεκινούν οι εκπτώσεις

Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα! Πότε ξεκινούν οι εκπτώσεις
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στην… κανονικότητα επιστρέφει από σήμερα η αγορά, μετά το διευρυμένο εορταστικό ωράριο των Χριστουγέννων και τις αργίες. Κάποια καταστήματα, πάντως, άνοιξαν και χθες.

Οι εκπτώσεις

Οι χειμερινές εκπτώσεις αρχίζουν την επόμενη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου. Στο πλαίσιο των εκπτώσεων τα καταστήματα θα ανοίξουν και την Κυριακή 14 Ιανουαρίου. Το προτεινόμενο ωράριο είναι 11:00 με 20:00.

Θετικά κινήθηκε, σε γενικές γραμμές, η αγορά τις ημέρες των Χριστουγέννων, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ). Υπήρξαν, πάντως, διαφοροποιήσεις μεταξύ τύπων καταστημάτων, περιοχών, και είδους προϊόντων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΕΕ, συνολικά η αύξηση σε σχέση με πέρσι ήταν κατά μέσο όρο της τάξης του 2,5%. Οι μεγάλες επιχειρήσεις έφτασαν ακόμα και το 5- 6%, ενώ πολλές επιχειρήσεις ένδυσης δήλωσαν μειώσεις μέχρι και 12%, «ίσως λόγω των επικείμενων εκπτώσεων, που είναι πολύ κοντά στην εορταστική περίοδο», όπως αναφέρει η ΕΣΕΕ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X