Κοινωνία

Αντιδήμαρχος Αχαρνών: Κάηκαν περισσότερα από 10 σπίτια στην Αγία Παρασκευή και τον Αγιο Ιωάννη (βίντεο)

Αντιδήμαρχος Αχαρνών: Κάηκαν περισσότερα από 10 σπίτια στην Αγία Παρασκευή και τον Αγιο Ιωάννη (βίντεο)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με περισσότερα από δέκα σπίτια να έχουν παραδοθεί στις φλόγες σε Αγία Παρασκευή, Άγιο Ιωάννη Ρώσο, Ντάρδιζα και Καποτά στους πρόποδες της Πάρνηθας και τη φωτιά να πλησιάζει το στρατόπεδο στην ίδια περιοχή τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά μια και το μεσημέρι η πυρκαγιά βρίσκεται στα όρια του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας.

Ο αέρας στην Πάρνηθα έχει δυναμώσει πάρα πολύ και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες εθελοντών και πυροσβεστών, οι συνεχείς αναζωπυρώσεις οι φλόγες πέρασαν από το δάσος στις αυλές των κατοικιών. Αρκετά σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες σε Άγιο Ιωάννη Ρώσο και Ντάρδιζα ενώ σε αναμονή για να εγκαταλείψουν τις οικίες τους είναι οι κάτοικοι των περιοχών (Kαποτά, Λεφάντω), στους πρόποδες του βουνού, που έλαβαν μηνύματα από το 112 για να αποχωρήσουν.

«Η μάχη με τις φλόγες είναι χαμένη κάποιες φορές λόγω των ανέμων» δήλωσαν στη Βαλέρια Δολοψάκη πυροσβέστες που βρίσκονται για δεύτερο 24ωρο στην Πάρνηθα. «Όταν ο αέρας ξεπερνάει τα 7 μποφόρ δεν μπορούν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά», πρόσθεσε.

Παράλληλα μεγάλη αναζωπύρωση υπήρξε και στην Ιερά Μονή Κλειστών, απ’ όπου χθες ξεκίνησε η αρχική εστία που καίει για δεύτερη μέρα την Πάρνηθα απειλώντας τον Εθνικό Δρυμό. Λόγω της ανεξέλεγκτης κατάστασης και των ισχυρών ανέμων που έστειλαν τις φλόγες προς το Πανόραμα Αχαρνών και την περιοχή της Αμυγδαλέζας, λίγο μετά τις 12:25 αποφασίστηκε η προληπτική εκκένωση της δομής της Αμυγδαλέζας, που βρίσκεται δίπλα στη Σχολή της Αστυνομίας. Συνολικά αναμένεται να μετακινηθούν με λεωφορεία 700 άτομα.

Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις – Σπίτια στις φλόγες

«Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Είναι εφιαλτικά αυτά που περνάμε» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Νίκος Ξαγοράρης, αντιδήμαρχος Αχαρνών. «Οι φωτιές έχουν αγγίξει τα σπίτια. Η κατεύθυνση του ανέμου αλλάζει από στιγμή σε στιγμή», τόνισε καθοδόν προς τα μέτωπα της φωτιάς.

Για την πορεία της φωτιάς μίλησε στην εκπομπή «Νewsroom» και ο Κώστας Τσίγκας, πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος. «Η φωτιά είναι εντός του οικιστικού ιστού, στην περιοχή της Αμυγδαλέζας και της Αγίας Παρασκευής. «Οι άνεμοι έχουν ενισχυθεί και οι συνθήκες θα δυσκολεύουν όλο και περισσότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας».

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X